Mușchiuleț de porc în pâine

0

Dacă avem felul întâi în pâine, de ce n-am avea și felul al doilea tot așa, în pâine? De fapt îl avem, însă majoritatea preparatelor de care m-am izbit în timpul navigării internetice printre varii rețete, au carnea înfășurată în aluat de pâine, aluat care se va coace odată cu vita sau porcul (ambele sub formă de subansamble) din interior.  Este arhicunoscută vita Wellington (beef Wellington pour les connesseurs). O puteți face în stil Jamie, în stil Gordon sau în stil Laura. Avem și porc în aluat, fie mușchiuleț (preparat de Teo, aici), fie pulpă (preparat de Laura, aici), fie cotlet (Aici nu dau link, că e un site cu de toate. Generalist, ca și postul de televiziune cu același nume. Siteurile astea generaliste, sunt ca multifuncționalele de tip “N în 1”: fac de toate, dar nimic bine).

110

Cum chestiile care implică făină, drojdie, frământare, dospire etc., mă cam depășesc [în sensul că (încă) nu mi-am pus mintea cu ele], am sărit peste intermediarul aluat și am trecut direct la finita (și finisata deja) pâine. Am zis că dacă s-a copt odată, se va coace și a doua oară. Și ca să o protejez, pe dinlăuntru am îndesat-o cu mușchiuleț de porc, iar pe dinafară am îmbrăcat-o în bacon. Restul sunt detalii. În caz că vă interesează, le găsiți AICI.