vineri 29 martie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCity Break și...

City Break și Cuisine Internationale la Poiana Teiului (III) – Dovlecei umpluți

_100 copy
Anul trecut, programul încărcat (atât al gazdelor, cât și al nostru, al oaspeților) nu ne-a permis să executăm un City Break în mirificul peisaj din Poiana-Teiului, la coada lacului Bicaz, așa cum am făcut-o în 2015 (vezi relatările evenimentului din 2015 aici și aici). Între timp, în Poiană, familia a mai crescut, casa s-a extins (pe verticală), iar meniul s-a diversificat. Din Bacău am plecat spre destinația finală bine aprovizionați pentru un meniu mediteranean, pregătit în aer liber. Vremea n-a ținut cu noi, astfel încât am fost nevoiți să ne adaptăm condițiilor oferite de Cel de Sus. Pe lângă dorada pe grătar (făcută în garaj, pe ploaie), a trebuit ca restul preparatelor să fie realizate în casă, la butelie/în cuptorul electric. După ce am tăiat de pe listă un risotto cu carne din cârnați și niște paste cu fructe de mare, ne-am oprit la o mâncare afiliată bucătăriei balcanice, și anume, dovlecei umpluți.

_101

_112

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....