File de macrou la tigaia-grill

0

Dacă ne-apucăm să citim toate năzbâtiile care bântuie pe net, o să aflăm fie că trebuie să mâncăm macrou (că ieftin, că gust minunat, că proteine ușor asimilabile, că mulți acizi grași Omega 3, că sănătate mintală crescută), fie că nu trebuie să mâncăm macrou (că anisakiazie, că mercur, că psiho-pupu). Bine, după toată cantitatea de “informații” din World Wide Web, n-ar trebui să mai mâncăm nimic, ba chiar nici n-ar trebui să mai respirăm, binecunoscut fiind faptul că aerul este compus 99% din E-uri: patru părți de E 941 și o parte E 948 😀

_104

Revenind la macrou, spuneam cândva că acesta este un pește cu personalitate puternică. Gătit în aer liber, fie că plecăm de la peștele proaspăt, fie de la cel congelat, “personalitatea” macroului se mai diluează. Deși nu prea des, se mai găsește macrou proaspăt (adică pe eticheta căruia nu scrie “provenit din pește congelat”), mai ales în supermarketuri. Am avut ocazia să cumpăr și să gătesc un astfel de macrou, suficient de bine-crescut cât să asigure un prânz decent pentru doi adulți.

_107

Continuarea, aici.