Somon teriyaki cu piure de conopidă

Chiar dacă pe lista mâncărurilor recomandate de către medicul nutriționist figurează doar pește slab (gen: șalău, știucă, biban, păstrăv), m-am încumetat să neglijez puțin sfaturile date, desfătându-mă și cu somn, somon, ori ton.

 
204
 

Haideți să fim serioși: în ciuda aportului bogat în grăsimi, somnul, somonul, ori tonul vin cu mulți acizi grași (gen omega 3, 6, 9, …). Iar colesterolul din organism nu crește numai funcție de ce băgăm în noi, cât, mai ales, modului în care organismul nostru prelucrează grăsimile, precum și predispoziției genetice (știința a dovedit-o și o va dovedi în continuare; dacă nu mă credeți pe cuvânt, “do your own research!”, cum zic veganii, anti-vaxerri, și alte categorii de oameni ai muncii 😉 ). Și, ca să n-avem vorbe la proces, luați d-acilea aportul somonului în alimentație: 71 mg colesterol/100 g (alături de: 181 kcal/100 g – le “ardeți” după 30 de minute de mers pe bicicleta din sufragerie, 11,3 g/100 g lipide totale, multe minerale și vitamine). Dacă aș fi de la “eticheta curată”, aș zice: “Fără glucide, fără amidon, fără zaharuri, fără alcool, fără cofeină, fără gluten, fără grăsimi trans, fără monoglutamat de sodiu adăugat!” (Pentru coloranți nu bag mâna-n foc, mai ales în cazul somonului de crescătorie.).

 
208
 

Aricolul integral îl puteți citi AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *