duminică, septembrie 24, 2023

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată...

Câteva trucuri utile pentru albitul dinților

Mulți factori fac ca dinții să-și piardă...

Ce trebuie să știm despre un recuperator de căldură

Una dintre cele mai vizibile caracteristici ale...

“Ziua porţilor deschise” la Jandarmeria Bacău

Orasul“Ziua porţilor deschise” la Jandarmeria Bacău
- Advertisement -

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Jandarmeria Bacău a pregătit mici demonstraţii pentru un grup de elevi de la Şcoala “George Bacovia”. Aceste demonstraţii au constat în: prezentarea armamentului, o incursiune în tradiţia jandarmeriei şi un moment în care copiii au putut lua parte la un antrenament al câinilor dresaţi.

În cadrul acestor activităţi, elevii au avut şansa să ia contact cu ceea ce înseamnă cu adevărat a fi jandarm. Li s-au prezentat diversele instrumente pe care aceştia le folosesc, pornind de la binocluri, până la puşti şi lunete.

Copiii au fost încântaţi de tot ce au văzut, în special de dresajul câinilor. Au avut şi şansa să vadă aceşti căţei în acţiune, în timp ce s-a simulat prinderea unui hoţ.

Tot în cadrul acestui eveniment, a avut loc şi o conferinţă de presă în care s-au prezentat prorităţile acestei Instituţii pentru perioada imediat următoare.

În data de 2 iunie vor avea loc manifestări de Ziua Eroilor şi depuneri de coroane, atât la Cimitirul Central, cât şi la Cimitirul Eroilor.

La Comăneşti are loc, în perioada 2-4 iunie, concursul de motociclism Enduro, iar mai apoi, în data de 12 iunie, Jandarmeria Bacău va asigura fluenţa traficului cu ocazia manifestărilor ce vor avea loc la Ghimeş, unde sunt aşteptaţi peste 10 000 de oameni.

La momentul actual, Jandarmeria Bacău are doi oameni trimişi în Kosovo pentru finalizarea stagiului militar. Pe lângă aceştia, care se vor întoarce în două săptămâni, Instituţia mai trimite un ofiţer în Afganistan.
S-a amintit şi una din cele mai mari probleme cu care se confruntă Jandarmeria la ora actuală, şi anume furtul de fier vechi, din zona Oneşti.

Alte titluri