miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiut10 întrebări frecvente...

10 întrebări frecvente despre plăcile ceramice

Pătrat, dreptunghiular, hexagonal, mat, lucios. Este greu să te gândești la un material pentru pardoseală mai versatil decât gresia. De asemenea, este cunoscută pentru durabilitatea ridicată, ușurința de întreținere și instalare și sunt printre cele mai comune alegeri pentru acoperirea podelelor și a pereților. Urmează 10 întrebări comune despre plăci ceramice și răspunsurile acestora:

1. Care este diferența dintre ceramică și porțelan?

Diferența fundamentală între plăcile de ceramică și gresia din porțelan constă în tehnologia din spatele producției lor. Porțelanul este rezultatul unui proces de fabricație mai controlat decât ceramica obișnuită, realizat drintr-un amestec de diverse minerale arse la peste 1200 de grade Celsius. Materialul rezultat este mai omogen, dens, vitrificat și rezistent decât ceramica convențională. De asemenea, este mai puțin poros și, prin urmare, are un indice de absorbție a apei foarte scăzut, ceea ce o îl face mai durabil. Această caracteristică îl face potrivită pentru locații cu trafic ridicat, cum ar fi aeroporturi sau centre comerciale. Glazurile din porțelan sunt, de asemenea, cunoscute pentru variația lor mai mare de culoare, oferind un aspect personalizat bogat.
La rândul său, ceramica este compusă dintr-un amestec de argilă și unele minerale. Datorită ușor variații și nereguli, poate rezulta un rezultat estetic mai interesant.

2. Ce tipuri de finisaje există?

Finisajul se referă la suprafața superioară a acoperirii plăcii și poate fi lustruit, lucios, satinat, mat sau natural.

3. Placa ceramică este un material rezistent?

Da, dar acest lucru depinde foarte mult de instalare. Pentru a optimiza durabilitatea, pardoseala sau baza pe care se va lipi gresia trebuie să fie plană, stabilă și fără nereguli. În funcție de dimensiunile fiecărei plăci, trebuie utilizat mortarul adecvat. Pentru piesele mai mari, producătorii recomandă lipirea dublă pe pardoseală și pe spatele plăcii. În general, urmarea cu atenție a recomandărilor producătorilor este întotdeauna cel mai bun lucru de făcut.

4. Ce este o gresie rectificată?

Placile rectificate trec printr-un proces de taiere numit slefuire, care reduce toate piesele la aceeași dimensiune exactă. Drept urmare, îmbinările pot fi minime, reducând cantitatea de chit și făcând ansamblul mai plăcut din punct de vedere estetic.

5. Cum calculez numărul de plăci de care am nevoie?

Desigur, va trebui să știți aria spațiului. Dar, de asemenea, ar trebui să planificați să începeți cu mai mult decât numărul exact de plăci care vor umple zona, din cauza decupajelor. În general, adăugarea de 5 până la 7% în plus pentru pierderile din cauza tăierii este suficientă dacă mediul este simplu (pătrat sau dreptunghiular, cu câteva decupaje) Dacă planul este în diagonală sau dacă mediul are o formă distinctivă sau organică, atunci multe bucăți vor trebui tăiate la colțuri. În aceste scenarii, este important să se ofere un surplus de până la 15% pentru a evita deficitul de materiale în timpul instalării.

6. Se pot instala plăci de pardoseală pe pereți? Sau faianță pe podele?

Practic, orice gresie poate fi instalată pe perete, deși în cele mai multe cazuri, nu este cazul să le schimbați. Consultați instalatorul sau producătorul de produse pentru recomandări privind aplicațiile.

7. Pot instala plăci deasupra altor plăci?

De obicei, da, dar numai dacă suprafața de jos a fost instalată corect și nu este ruptă sau întâmpină probleme, cum ar fi umplutura. Totuși, aceasta nu este în general cea mai inteligentă opțiune și, deși inițial, pare că reduce costurile, ulterior, costurile vor fi mai mari. Rețineți că podelele care se suprapun vor scădea ușor înălțimea camerei și că ușile vor trebui modificate pentru a se deschide normal.

8. Placile ceramice sunt antiderapante?

Pentru a ști dacă o gresie este antiderapantă, este important să cunoaștem coeficientul de frecare dinamic, care este un indice de rezistență la alunecare. Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai „antiderapantă” piesa. Fiecare țară are propria sa normă în acest sens. O gresie de exterior are, de exemplu, alt indice de rezistență la alunecare decât o gresie de interior.

9. Cum tăiați și perforați plăcile?

Pentru tăieturi drepte, se folosește, în general, un instrument special care zgârie și apoi taie placa, creând o tăietură curată și un finisaj bun. Pentru alte detalii, se poate folosi un ferăstrău cu disc. Este important să folosiți discul corespunzător pentru o finisare satisfăcătoare pe placă. Pentru a crea găuri, metoda ideală este angajarea unei echipe tehnice specializate pentru a evita fisurarea.

10. Este posibil să pictați pe plăci?

Da, dar nu toate vopselele funcționează. În cazul suprafețelor netede și rezistente la apă, vopseaua trebuie să fie foarte adezivă, drept pentru care producătorii recomandă vopsea epoxidică pentru gresie si faianta. De asemenea, este necesară pregătirea bazei, urmând instrucțiunile de ambalare ale produsului.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...