10 lucruri de știut înainte de a cumpăra o chiuvetă pentru baie

Alegerea unei chiuvete de baie poate fi un pic copleșitoare, dar numai atunci când nu sunteți sigur ce căutați. Există trei lucruri pe care ar trebui să le țineți cont atunci când alegeți un tip de chiuvetă: forma, spațiul și stilul general al băii dvs.

1. Identificați funcția
În primul rând, descoperiți ce fel de utilizare va avea baia: grea, ușoară, ocazională și apoi decideți-vă stilul.

2. Tip simplu și curat
Dacă sunteți în căutarea unui aspect mai curat și raționalizat al băii dvs., luați în considerare obținerea tipului fără blat și fără margini expuse.

3. Tipul futurist
Dacă vă place un aspect modern / futurist și doriți să explorați diferite forme și finisaje, tipul de vas montat deasupra unui dulăpior este ideal.

4. Tip retro
Dacă doriți să faceți o declarație într-un spațiu îngust, uitați-vă la unitățile de chiuvetă cu soclu, care au un aspect vintage și sunt mai puțin voluminoase. Unitățile de piedestal finisate în piatră în stiluri contemporane pot fi utilizate atât pentru interior, cât și pentru spații exterioare.

5. Dublează-l
Dacă locuiți într-o familie extinsă, luați în considerare instalarea a două chiuvete în băile copiilor. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a instala și dulapuri duble sub chiuvete, care sunt de obicei scufundate, și oferă un aspect mai curat, deoarece marginile bazinului nu sunt vizibile. O chiuvetă deasupra blatului este recomandabilă dacă aveți un spațiu de baie puțin mai mare. În acest fel, aveți spațiu suplimentar și puteți utiliza, de asemenea, spațiu de stocare dedesupt.

6. Spațiu maxim pe podea compromis minim
Folosiți inteligent un spațiu mic. Luați în considerare o chiuvetă semi-blat care oferă un lavoar mare, păstrând în același timp spațiu valoros de podea.

7. Optimizează-ți alegerea
Chiuvetele cu soclu sunt o alegere bună pentru camerele de toaletă și băile pentru oaspeți, unde spațiul este limitat și depozitarea este mai puțin importantă.

8. Găsește-ți colțul
Pentru băile mici cu colțuri goale, chiuvetele de colț sunt o alegere excelentă. Disponibile atât cu suportul, cât și cu opțiunile de montare pe perete, acestea chiuvete ieftine economisesc spațiu prin fixarea directă într-un colț.

9. Folosiți aceeași marcă
Diferite mărci de ceramică au variații chiar și în culorile albe și fildeș. Prin urmare, lavoarul și toaleta pentru fiecare baie ar trebui să fie cumpărate de la aceeași marcă pentru un aspect consistent.

10. Găsește un profesionist
Un designer de interior ar putea să vă ghideze mai bine atunci când vine vorba de gestionarea spațiului, stilul și dimensiunea chiuvetelor potrivite pentru dvs. În plus, atenție la transport! Nu e recomandat să aduceți chiuvetele din magazin așezate pe bare transversale auto.