duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractional10 percheziții domiciliare...

10 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii de la economic în 4 județe

La data de 15 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județelor Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județele Suceava, Bacău, Vrancea și Buzău, în două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și obținere ilegală de fonduri, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 900.000 de lei.

9 percheziții au vizat sediile sociale ale mai multor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, din județele Suceava, Bacău, Vrancea și Buzău, bănuite că prin intermediul mai multor societăţi comerciale înfiinţate pe numele unor interpuşi/cu sediile sociale declarate la locaţii inexistente/nereale, ar fi obţinut venituri necuvenite ca urmare a neevidenţierii în actele contabile ale societăţilor a tuturor veniturilor realizate, sau prin înregistrarea de documente nereale în actele contabile, respectiv prin solicitarea de fonduri guvernamentale în baza unor documente falsificate.

O percheziţie a fost efectuată în municipiului Bacău în baza delegării primite de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău și a vizat săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, de către o persoană de origine română, pe teritoriul Germaniei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri și mijloace materiale de probă și medii de stocare a datelor informatice.

Totodată au fost puse în executare 4 mandate de aducere.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...