vineri 21 iunie 2024

.

Explorarea Naturii cu stil:...

Atunci când pasiunea pentru explorarea naturii se îmbină cu confortul și performanța, alegerea...

Cum să-ți păstrezi Mercedesul...

Un Mercedes nu este doar o mașină, este un mod de viață. Este...

Câteva idei pentru amenajarea...

Un hol ar trebui să fie o cameră reprezentativă. Nu numai că este...

Cum schimbăm culorile hortensiilor

Hortensiile sunt fascinante prin faptul că, spre deosebire de majoritatea celorlalte plante, culoarea...

100 de kilograme de pește au fost redate mediului natural de către jandarmii băcăuani

De la inceputul anului si până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au fost planificate, organizate și efectuate peste 100 de acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.
Aceste acțiuni au vizat verificarea modului în care se desfășoară pescuitul (sportiv sau comercial) pe raza lacurilor și râurilor din județ, conștientizarea persoanelor care desfășoară astfel de activități despre importanța acestei resurse, precum și combaterea fermă a oricăror acțiuni ilegale din acest domeniu de competență. Acțiunile au fost executate atât independent cât și în cooperare cu alte instituții abilitate sau organizații ( A.J.V.P.S.Bacău).

S-a acționat pe raza lacurilor de acumulare Bacău I și II, Galbeni, Răcăciuni, Sascut (unele zone dintre acestea fiind arii naturale protejate), râurile Trotuș, Siret, lacul de acumulare Valea Uzului (afluenți ai acestuia – pârâul Uz, Bărzăuța).

În urma desfășurării acestor misiuni, cu toate eforturile constante depuse în cadrul campaniilor și acțiunilor de conștientizare cu privire la respectarea legislației în domeniu, au existat foarte multe situații în care s-a constatat săvârșirea unor fapte ilegale, unele dintre acestea constituind contravenții iar altele fiind fapte cu caracter penal.

Astfel, au fost constatate peste 290 de fapte cu caracter contravențional, acestea fiind sancționate de către agenții constataori din cadrul unității cu peste 200 de avertismente scrise și peste 90 de sancțiuni contravenționale cu amendă, valoarea totală a amenzilor depășind suma de 29.000 de lei.

În ceea ce privește situația faptelor cu caracter penal constatate pe timpul executării acestor misiuni, precizăm că în perioada analizată au fost constatate 13 fapte cu caracter penal (cu 13 autori) în urma cărora jandarmii au întocmit acte de constatare și le-au înaintat organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale.

Pe timpul executării acestor misiuni au fost identificate plase de tip monifilament (peste 1000 de metri), acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor sau predate organelor de poliție (conform regimului bunurilor găsite).

În celelalte situații, bunurile găsite asupra persoanelor implicate în aceste fapte contravenționale sau penale au fost , de asemenea, ridicate în vederea continuării cercetărilor . Mai mult de atât, cantitatea de peste 100 de kilograme de pește a fost redată mediului natural.

Jandarmii băcăuani vor acționa și în perioada următoare , pentru protejarea fondului piscicol și respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...