joi 29 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

100 de kilograme de pește au fost redate mediului natural de către jandarmii băcăuani

De la inceputul anului si până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au fost planificate, organizate și efectuate peste 100 de acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.
Aceste acțiuni au vizat verificarea modului în care se desfășoară pescuitul (sportiv sau comercial) pe raza lacurilor și râurilor din județ, conștientizarea persoanelor care desfășoară astfel de activități despre importanța acestei resurse, precum și combaterea fermă a oricăror acțiuni ilegale din acest domeniu de competență. Acțiunile au fost executate atât independent cât și în cooperare cu alte instituții abilitate sau organizații ( A.J.V.P.S.Bacău).

S-a acționat pe raza lacurilor de acumulare Bacău I și II, Galbeni, Răcăciuni, Sascut (unele zone dintre acestea fiind arii naturale protejate), râurile Trotuș, Siret, lacul de acumulare Valea Uzului (afluenți ai acestuia – pârâul Uz, Bărzăuța).

În urma desfășurării acestor misiuni, cu toate eforturile constante depuse în cadrul campaniilor și acțiunilor de conștientizare cu privire la respectarea legislației în domeniu, au existat foarte multe situații în care s-a constatat săvârșirea unor fapte ilegale, unele dintre acestea constituind contravenții iar altele fiind fapte cu caracter penal.

Astfel, au fost constatate peste 290 de fapte cu caracter contravențional, acestea fiind sancționate de către agenții constataori din cadrul unității cu peste 200 de avertismente scrise și peste 90 de sancțiuni contravenționale cu amendă, valoarea totală a amenzilor depășind suma de 29.000 de lei.

În ceea ce privește situația faptelor cu caracter penal constatate pe timpul executării acestor misiuni, precizăm că în perioada analizată au fost constatate 13 fapte cu caracter penal (cu 13 autori) în urma cărora jandarmii au întocmit acte de constatare și le-au înaintat organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale.

Pe timpul executării acestor misiuni au fost identificate plase de tip monifilament (peste 1000 de metri), acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor sau predate organelor de poliție (conform regimului bunurilor găsite).

În celelalte situații, bunurile găsite asupra persoanelor implicate în aceste fapte contravenționale sau penale au fost , de asemenea, ridicate în vederea continuării cercetărilor . Mai mult de atât, cantitatea de peste 100 de kilograme de pește a fost redată mediului natural.

Jandarmii băcăuani vor acționa și în perioada următoare , pentru protejarea fondului piscicol și respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...