sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractional13 persoane reţinute...

13 persoane reţinute în ultimele 48 de ore

Activităţile specifice de cercetare penală derulate în cadrul dosarelor penale instrumentate de către poliţiştii băcăuani, sub supravegherea procurorilor, au condus, în ultimele 48 de ore, la reţinerea a 13 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată, corupere sexuală a unui minor şi proxenetism, fapte comise în localităţile Moineşti, Oneşti, Podu Turcului şi în municipiul Bacău.

În cadrul acestor activităţi, poliţiştii au pus în executare 17 mandate de aducere, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, au audiat 17 persoane şi au reţinut, pentru 24 de ore, 13 persoane.

În cauze cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

La data de 13 august a.c., în urma executării a 11 mandate de percheziţie domiciliară şi a 12 mandate de aducere, au fost reţinute 11 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism. La activităţile specifice desfăşurate au participat poliţiştii băcăuani de la Biroul de Investigaţii Criminale Bacău, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Secţiile 1 şi 2 Poliţie Bacău sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Cluj şi Brăila, din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bucureşti, ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău precum şi poliţişti ai Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bacău.

La data de 27 mai a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Bacău, s-au sesizat cu privire la faptul că persoane necunoscute înlesnesc practicarea prostituţiei de către persoane de sex feminin, în mai multe imobile din municipiul Bacău, şi au început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Urmare a activităţilor specifice efectuate, s-a reuşit identificarea persoanelor care practicau prostituţia în anumite imobile din municipiul Bacău precum şi a persoanelor care au înlesnit practicarea prostituţiei.

Astfel, cu sprijinul structutilor MAI mai sus menţionate şi în baza mandatelor emise de Judecătoria Bacău, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare în municipiile Bacău şi Bucureşti, în oraşul Comăneşti, în comuna Tudor Vladimirescu din judeţul Brăila şi în comuna Gilău din judeţul Cluj, fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru audieri, 15 persoane.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile, unităţi de calculator, suma de 15.000 lei precum şi un autoturism. Faţă de 11 persoane depistate s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi mărturie mincinoasă.

La data de 13 august a.c., în vederea soluţionării unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, sprijiniţi de jandarmi, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară pe raza comunei Coroieşti, din judeţul Vaslui, mandate emise de către Judecătoria Podu Turcului.

Urmare a descinderii poliţiştilor la domiciliile a doi bărbaţi de 43, respectiv 21 ani, bănuiţi de comiterea furtului mai multor bunuri de la două ferme agricole, au fost identificate bunurile în cauză, respectiv 290 stâlpi din lemn cu izolatori pentru conductor electric, 6200 metri conductor electric şi un generator de impulsuri electrice.

În cauză cercetările continuă urmând ca propunerile să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...