duminică 14 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

15 infractori si 700 de amenzi – bilantul politistilor in week-end

Polițiștii din județul Bacău au constatat în flagrant 17 infracțiuni, au prins 15 infractori și au aplicat aproximativ 700 de sancțiuni contravenționale în cadrul acțiunilor desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute.

Polițiști de ordine publică, investigații criminale, investigarea fraudelor și poliție rutieră au acționat, la sfârșitul săptămânii, în județul Bacău pentru prevenirea și combaterea activităților infracționale și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunilor desfășurate, inclusiv în sistem intergrat au fost constatate în flagrant 17 infracțiuni și au fost prinși 15 suspecți. Au fost aplanate 56 stări conflictuale și au fost aplicate 694 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 187610 lei. Au fost depistați 183 de conducători auto care au încâlcat regimul legal de viteză și s-au reținut 42 de permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare. Față de 105 persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale ca urmare a nerespectării normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice.

Au fost opriți în trafic M. Marius , de 27 ani, din com. Urechești și C. Florentina, de 24 ani, din Onești, care conduceau autoturisme și nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii.
Față de cele două persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 280 lei fiecare și le-au fost reținute permisele de conducere, în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii l-au depistat pe S.Adrian, de 41 ani, din Constanța, care a condus un autoturism pe DN2, în localitatea Răcăciuni, cu viteza de 102 km/h. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional și s-a luar măsura reținerii permisului de conducere.

În targul saptamanal Răcăciuni, polițiștii au acționat în sistem integrat, în colaborare cu reprezentanti ai D.S.V.S.A. Bacau, I.T.R.S.V. Bacau, O.P.C.Bacau, si I.J.J. Bacău pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite.
Au fost verificate 58 de societăți comerciale și intreprinderi individuale și au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, in valoare de 12600 lei.
Au fost depistați doi cetățeni din orașul Dărmănești, in timp ce comercializau cantitatea totală de 5,5 m.c. cherestea esență rășinoase fără a deține documente de proveniență. Cei doi au fost sanctionați contravențional iar materialul lemnos a fost confiscat.

În Piața Centrală din municipiul Bacău polițiștii i-au depistat pe S. Gheorghe, de 33 ani, P. Petronela, de 30 ani, H. Iulian, de 32 ani și pe S. Vasile, de 31 ani, toți din județul Bacău, care ofereau spre vânzare un număr de 2420 țigarete de proveniență Republica Moldova și Ucraina, în valoare de 957 lei.
Polițiștii au luat măsura confiscării țigaretelor, care au fost predate D.J.A.O.V Bacău, urmând a fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Nelu C., de 44 de ani a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un tractor neînregistrat pe drumul public din comuna Oituz.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat concentrația de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fost condus la unitatea medicală unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.Totodată, poliţiştii au stabilit în urma verificărilor că bărbatul nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînregistrat pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...