vineri 21 iunie 2024

.

Eficiența energetică a plitelor...

În ultimele decenii, plitele cu inducție au devenit o opțiune populară în bucătăriile...

Ce este și la...

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre cele mai utilizate materiale plastice în...

Ce husă de telefon...

Husa nu este neapărat pentru a proteja un telefon. Pe lângă funcția de...

15 sfaturi pentru cei...

Te-ai săturat să depui efortul la sală și să nu vezi rezultate? Nu...
AcasăActualitate1910 pachete de...

1910 pachete de ţigări de contrabandă, confiscate de poliţiştii băcăuani

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au indisponibilizat 1910 pachete de ţigarete de contrabandă, găsite într-un autoturism, depistat în trafic.

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au efectuat unei autoutilitare înmatriculate în Polonia, care circula pe DN2 – E85, în localitatea Nicolae Bălcescu, semnal regulamentar de oprire în trafic.

În urma controlului autoutilitarei, condus de un bărbat de 37 de ani, din Republica Moldova, polițiștii au descoperit sub scaunele pasagerilor, precum și în tavanul mijlocului de transport ţigaretele, cu timbru de Republica Moldova şi fără documente de provenienţă.

               Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, care au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă asimilată, respectiv colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, conform Legii 86/2006 privind Codul vamal al României.

Cele 38.200 de ţigarete în valoare de 28.650 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat autoturismul folosit la transportul țigaretelor iar față de persoana depistată s-a luat masura reținerii pentru 24 de ore.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...