miercuri 11 decembrie 2024

.

Ce trebuie să știți...

De la cercei cu mărgele la cercei cu diamante și tot ceea ce...

Cum prelungim durata de...

Ca toate dispozitivele electronice, imprimantele trebuie să aibă parte de o întreținere bună...

De la trotineta de...

Primele trotinete au fost realizate manual în zonele urbane industriale din Europa și...

Cum să ascunzi o...

O cameră de supraveghere este bună la casa omului si nu mai detaliem...

20 de persoane au fost condamnate, în ultimul an, la închisoare pentru furt de energie electrică

În judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui şi Botoşani instanţele de judecată au sancţionat furtul de energie electrică şi executarea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea. Persoanele vinovate de aceste infracţiuni au primit pedepse ce variază între 6 luni şi 6 ani de închisoare, stabilite prin sentinţe definitive şi irevocabile sau prin sentinţe în prima instanţă.

E.ON Moldova Distribuţie atrage atenţia persoanelor care consumă sau au intenţia de a consuma fraudulos energie electrică asupra faptului că furtul de energie constituie infracţiune prevăzută şi sancţionată de Codul Penal, iar identificarea acestor situaţii constituie o preocupare permanentă a companiei.

Totodată, E.ON Moldova Distribuţie avertizează că intervenţiile neautorizate şi utilizarea unor instalaţii improvizate pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante.

În ultimul an, instanţele de judecată au dat sentinţe cu închisoare în 16 dosare penale, pentru aproximativ 20 de persoane din judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui şi Botoşani, pentru furt de energie electrică şi executarea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea.

Consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determinând variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentării cu energie, mai ales în situaţia în care capacitatea reţelei de distribuţie este depăşită.

Capacitatea reţelelor electrice este calculată astfel încât să furnizeze energie la parametri de calitate tuturor consumatorilor racordaţi legal, dar acest calcul poate fi efectuat doar în baza consumului cunoscut de energie electrică, nu şi a celui fraudulos.

Prin urmare, este în interesul consumatorilor şi spre beneficiul lor să semnaleze cazurile de furt de energie, pentru ca aceste situaţii să poată fi stopate. Rugăm consumatorii ca în cazul în care sesizează situaţii de furturi de energie să anunţe instituţiile abilitate ale statului şi E.ON Moldova Distribuţie la 0800 800 929.

De citit!

Top 10 măsuri ca să ne protejăm ficatul

Sănătatea ficatului este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Ficatul are roluri multiple, inclusiv detoxifierea organismului și reglarea metabolismului grăsimilor, inclusiv a colesterolului. Când neglijăm sănătatea acestui organ vital, pot apărea afecțiuni hepatice, care pot duce la complicații...

Top 5 măsuri preventive când cumperi o mașină second-hand

Achiziția unei mașini la mâna a doua poate părea o afacere avantajoasă, însă pentru a evita surprizele neplăcute, este esențial să iei câteva măsuri preventive. Iată un top al celor mai importante aspecte de care să ții cont:1. Verifică...

Reținut de polițiști după ce a condus un autoturism cu permisul suspendat

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat în comuna Răchitoasa un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic,...