sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Ce trebuie să știm...

Un broker de asigurări este o persoană sau o companie care oferă servicii...

Crioterapia: O soluție inovatoare...

În lumea medicală în continuă evoluție, căutăm mereu metode inovatoare și eficiente pentru...

Importanța aparatului de aer...

Aparatul de aer condiționat și filtrul HEPA au devenit două componente esențiale în...

Câteva idei pentru a...

Cu toții visăm la o piele impecabilă, strălucitoare, dar cu produsele noi care...
AcasăCulinarCum valorificăm ouăle...

Cum valorificăm ouăle fierte de la Paște

În tradiția creștină, indiferent de confesiune (catolică, ortodoxă, greco-catolică, reformată, luterană ș.a.m.d.), de Paște se vopsesc ouă. În roșu (lungime de undă a radiației 620 – 750 nm, frecvență 400 -484 THz) în vechime, acum practic în toate culorile spectrului vizibil.

O altă tradiție zice că după înviere, creștinii ciocnesc ouăle vopsite, în timp ce rostesc tradiționalul salut “Christos a înviat!”, replicat cu “Adevărat a înviat!”. Având în vedere numărul creștinilor și numărul ouălor vopsite (cam cu 20% mai mare decât numărul creștinilor – puțin peste 2 miliarde în 2010), incluzând aici și “pierderile tehnologice”, de Paște se vopsesc cam 2,628,000,000 de ouă, în termeni inginerești ~2,6 × 10ouă, majoritatea de găină. Cum nu toate se mănâncă pe loc (pornind de la premiza că în noaptea de înviere fiecare creștin mănâncă doar câte un ou), mai rămân cam 500 de milioane de ouă fierte tari, vopsite, cărora trebuie să li se găsească o utilizare. Avem, care va să zică un imens potențial care trebuie valorificat cum se cuvine.

Ce putem face cu o jumătate de miliard de ouă vopsite, mai mult sau mai puțin, în roșu? Puse cap la cap, pe lungime, ar acoperi o distanță de circa 30000 km. Am putea acoperi trei sferturi din lungimea ecuatorului pământesc – cam de la Quito (Ecuador), până în Libreville (Gabon), de la Est la Vest, rămânându-ne încă 228 km (3,8 milioane de ouă), sau am putea ajunge până la 354400 km de Lună, ori pur și simplu le-am transforma în alte chestii comestibile de azi încolo.

Ce-am putea face?

Să vedem…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....