sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Machiajul masculin: de la...

Timp de milenii, începând cu 4000 î.Hr. până în secolul al XVIII-lea, bărbații...

Instrumente de scris Faber-Castell:...

În universul fascinant al instrumentelor de scris, există nume care strălucesc cu propria...

Metode simple de găurit...

O varietate de tehnici sunt folosite pentru a străpunge urechile, variind de la...

Mituri și legende în...

Există multe mituri și legende urbane despre inventatorii diferitelor tehnologii și dispozitive, iar...
AcasăCulinarPlăcintă dulce-sărată cu...

Plăcintă dulce-sărată cu telemea

Nu știu dacă v-am mai spus până acum (probabil că da): la noi acasă eu sunt responsabil cu mâncatul deserturilor, nu și cu prepararea lor. Acesta este și unul din motivele pentru care glicemia mea se menține undeva aproape de limita maxim admisibilă (unde aproapeînseamnă nu mai 110 mg/dL, ci și 130 mg/dL; depinde de pe care parte a liniei roșii privim). Date fiind cifrele de mai sus, responsabila cu prepararea deserturilor a decretat: 1) mai rar; 2) porții mai mici; 3) mai puțin zahăr. Astea ar fi obiectivele propuse. Să vedem dacă s-au și atins: integral, parțial ori deloc.

308

Plăcinta a cărei poveste este redată mai jos este construită pe principiul reclamei-avertisment “Excesul de sare, zahăr și grăsimi dăunează grav sănătății” [citation not nedeed]. Doar că la puterea minus unu.

300

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....