luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarMușchiuleț de porc...

Mușchiuleț de porc în pâine

Dacă avem felul întâi în pâine, de ce n-am avea și felul al doilea tot așa, în pâine? De fapt îl avem, însă majoritatea preparatelor de care m-am izbit în timpul navigării internetice printre varii rețete, au carnea înfășurată în aluat de pâine, aluat care se va coace odată cu vita sau porcul (ambele sub formă de subansamble) din interior.  Este arhicunoscută vita Wellington (beef Wellington pour les connesseurs). O puteți face în stil Jamie, în stil Gordon sau în stil Laura. Avem și porc în aluat, fie mușchiuleț (preparat de Teo, aici), fie pulpă (preparat de Laura, aici), fie cotlet (Aici nu dau link, că e un site cu de toate. Generalist, ca și postul de televiziune cu același nume. Siteurile astea generaliste, sunt ca multifuncționalele de tip “N în 1”: fac de toate, dar nimic bine).

110

Cum chestiile care implică făină, drojdie, frământare, dospire etc., mă cam depășesc [în sensul că (încă) nu mi-am pus mintea cu ele], am sărit peste intermediarul aluat și am trecut direct la finita (și finisata deja) pâine. Am zis că dacă s-a copt odată, se va coace și a doua oară. Și ca să o protejez, pe dinlăuntru am îndesat-o cu mușchiuleț de porc, iar pe dinafară am îmbrăcat-o în bacon. Restul sunt detalii. În caz că vă interesează, le găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....