duminică 8 septembrie 2024

.

Câteva sfaturi pentru cei...

Încălzirea prin pardoseală poate suna ca un lux, dar este un mod practic...

Ce alegem să îmbrăcăm?

E timpul să alegeți. Și este chiar recomandat să o faceți. E frig,...

Cum alegi parchetul stratificat?

Acasă e cel mai minunat loc, iar podeaua din lemn contribuie la transformarea...

Cum să alegi între...

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și...
AcasăCulinarBaingan masala

Baingan masala

Din seria „Masala”, care este precum „The Young and the Restless”, adică endless sau nesfârșită, cum s-ar zice pe la noi.
Evident, fiind de origine indiană, este „spicy & hot”. Este un antreu pe bază de legume, în care predomină vânăta (baingan însemnând vânătă în hindi, iar masala fiind un termen generic pentru un număr de condimente  amestecate și măcinate, utilizate în bucătăria indiană sau britanică – vezi puiul tikka masala). Am găsit o rețetă simplă de baingan masala într-o carte cu bucate asiatice, am adaptat-o ușor, concomitent reducând cantitățile astfel încât să rezulte doar două porții.

109

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....