luni 13 ianuarie 2025

.

Privilegiul special al Asociatiilor...

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul civil privilegiul este preferinţa acordată de...

De ce e important...

Nu mai trebuie să explic de ce am trecut pe centrală termică. Vara...

Modă nu înseamnă să...

Moda este despre bani. Da, o să vă spună creatorii tot felul de...

Mi-am luat cuptor cu...

Majoritatea oamenilor se gândesc să folosească cuptorul cu microunde doar pentru a reîncălzi...
AcasăCulinarBaingan masala

Baingan masala

Din seria „Masala”, care este precum „The Young and the Restless”, adică endless sau nesfârșită, cum s-ar zice pe la noi.
Evident, fiind de origine indiană, este „spicy & hot”. Este un antreu pe bază de legume, în care predomină vânăta (baingan însemnând vânătă în hindi, iar masala fiind un termen generic pentru un număr de condimente  amestecate și măcinate, utilizate în bucătăria indiană sau britanică – vezi puiul tikka masala). Am găsit o rețetă simplă de baingan masala într-o carte cu bucate asiatice, am adaptat-o ușor, concomitent reducând cantitățile astfel încât să rezulte doar două porții.

109

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....