miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitate31.546.583 lei pentru...

31.546.583 lei pentru Rezerva de apă a municipiului Bacău

“Rezerva de apă a municipiului Bacău” este finanţată de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) cu suma de 31.546.583 lei, prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020.

Obiectivul de investiţie de maximă importanţă pentru municipiul Bacău şi locuitorii acestuia a fost inclus în Lista Obiectivelor de Investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020, cu Ordine MDRAPFE aprobate.

“Ne ținem de cuvânt și facem ce trebuie. Aprobarea acestui proiect este un semn de seriozitate dat de actuala guvernare, dar și faptul că atât Guvernul PSD, cât și eu, ca primar al municipiului Bacău, ne respectăm promisiunea făcută băcăuanilor.”, a subliniat primarul Cosmin Necula.

Următorul pas îl constituie semnarea contractul pentru realizarea expertizei tehnice și DALI, documentații ce vor fi elaborate în aproximativ 60 de zile. După semnarea acestora, devizul general al proiectului va fi aprobat prin hotărâre de Consiliu Local.

Ulterior se va semna Contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și se va lansa licitația pentru execuția lucrărilor la Rezerva de apă a municipiului Bacău, respectiv cele două staţii de demanganizare de la Gherieşti şi Mărgineni şi „inelul” de reţea de alimentare, ce va asigura alimentarea cu apă a orașului în ipoteza unor avarii pe aducțiunea Valea Uzului – Bacău.

Proiect de anvergură, Rezerva de apă a Municipiului Bacău, aprobat prin HCL nr. 72/2017, are o valoare totală estimată de 42,24 milioane lei. Diferența dintre finanţarea MDRAPFE şi valoarea totală a proiectului este asigurată din bugetul local, fiind deja alocaţi banii necesari în acest sens.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...