sâmbătă, septembrie 30, 2023

Cum alegem o baterie de bucătărie

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă....

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea...

Cei mai batrani Homo Sapiens din Europa

Se spune că românii sunt printre...

31.546.583 lei pentru Rezerva de apă a municipiului Bacău

Actualitate31.546.583 lei pentru Rezerva de apă a municipiului Bacău
- Advertisement -

“Rezerva de apă a municipiului Bacău” este finanţată de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) cu suma de 31.546.583 lei, prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020.

Obiectivul de investiţie de maximă importanţă pentru municipiul Bacău şi locuitorii acestuia a fost inclus în Lista Obiectivelor de Investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020, cu Ordine MDRAPFE aprobate.

“Ne ținem de cuvânt și facem ce trebuie. Aprobarea acestui proiect este un semn de seriozitate dat de actuala guvernare, dar și faptul că atât Guvernul PSD, cât și eu, ca primar al municipiului Bacău, ne respectăm promisiunea făcută băcăuanilor.”, a subliniat primarul Cosmin Necula.

Următorul pas îl constituie semnarea contractul pentru realizarea expertizei tehnice și DALI, documentații ce vor fi elaborate în aproximativ 60 de zile. După semnarea acestora, devizul general al proiectului va fi aprobat prin hotărâre de Consiliu Local.

Ulterior se va semna Contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și se va lansa licitația pentru execuția lucrărilor la Rezerva de apă a municipiului Bacău, respectiv cele două staţii de demanganizare de la Gherieşti şi Mărgineni şi „inelul” de reţea de alimentare, ce va asigura alimentarea cu apă a orașului în ipoteza unor avarii pe aducțiunea Valea Uzului – Bacău.

Proiect de anvergură, Rezerva de apă a Municipiului Bacău, aprobat prin HCL nr. 72/2017, are o valoare totală estimată de 42,24 milioane lei. Diferența dintre finanţarea MDRAPFE şi valoarea totală a proiectului este asigurată din bugetul local, fiind deja alocaţi banii necesari în acest sens.

Alte titluri