vineri 19 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasul40% dintre salariatii...

40% dintre salariatii DGASPC Bacau – infectaţi cu COVID-19

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, reprezentaţi de Sindicatul Salariaţilor din Asistenţa Socială Bacău (SSAS Bacău) – afiliat la Federaţia PUBLISIND, declanşează acţiuni de protest care vor continua până la blocarea totală a activităţii, în cazul în care revendicările nu sunt soluţionate.

Situaţie critică la nivelul DGASPC Bacău:

– 1745 de angajaţi nu şi-au primit salariile, iar contribuţiile sociale nu au fost plătite către stat, pentru lunile august si septembrie 2020.

– Aproximativ 720 de angajaţi din totalul de 1745 (40% din personal) au fost infectaţi cu COVID-19 şi nu au primit stimulentul pentru risc prevăzut de OUG 43/2020, spre deosebire de alte judeţe care au pus în plată acest drept.

– În situaţia neplăţii salariilor, dacă angajaţii vor refuza să se mai prezinte la serviciu si sa munceasca fortat, ne întrebăm cine îi va îngriji pe cei 833 de adulţi şi 1084 de copii din cele 22 de centre (?)

Începând cu data de 19 octombrie 2020, SASS Bacău şi PUBLISIND declanşează o serie de proteste, prima etapă fiind organizarea de mitinguri în faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Bacău cu deviza: “Muncim pe datorie / ruşine să vă fie!”.

În perioada 19-21 Octombrie 2020, în intervalul orar 10,00-12,00 SSAS Bacau împreună cu Federaţia PUBLISIND, organizează MITINGURI succesive în faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Bacău (Piaţa Tricolorului), cu numărul maxim de participanţi permis de legislaţie pe durata stării de alertă.

Dacă până la finalizarea protestului, salariile şi contribuţiile sociale nu sunt plătite, începând cu data de 22 octombrie 2020, vor fi organizate noi acţiuni de protest, inclusiv la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Finanţelor Publice şi Guvernul României.

Guvernul României a dispus cu lejeritate sechestrarea in centre a personalului din asistenţă socială timp de câte două săptămâni urmate de alte două săptămâni în izolare la domiciliu. Nu a interesat pe nimeni în ce condiţii au fost cazaţi salariaţii sau cum au reuşit să îşi gestioneze propriile probleme familiale, economice sau de sănătate în perioadele respective, ori câţi dintre ei s-au infectat la serviciu.

Niciunul dintre noi nu s-a aşteptat să primească laude. Ne-am făcut serviciul cu responsabilitate şi am acceptat toate restricţiile înţelegând perfect prioritatea prevenirii răspândirii virusului. Superficialitatea cu care guvernanţii tratează o instituţie publică este însă inacceptabilă!

Bătaia de joc nu mai poate continua! Angajaţii, in mare parte infectaţi cu COVID-19, cu salariile neplătite, sunt nevoiţi să îşi amaneteze obiectele personale şi să se împrumute cu dobânzi foarte mari, trăind zilnic cu frica executării silite pentru neplata ratelor. Munca neplătită este muncă forţată!

Consiliului Judeţean susţine că a făcut toate demersurile necesare pentru achitarea drepturilor salariale, însă nici Ministerul Finanţelor Publice şi nici Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale nu au răspuns solicitărilor, iar fondurile necesare nu au fost virate.

Este inadmisibil ca angajaţii dintr-o instituţie publică, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii de risc ridicat de infectare cu COVID-19, să muncească forţat, devenind pagube colaterale sau mai bine zis electorale, în luptele dintre partide!

Pe lângă lipsa fondurilor pentru plata salariilor, în plină pandemie cu noul coronavirus, DGASPC Bacău ajunge în deficit bugetar fiind în imposibilitate de a plăti utilităţi, medicamente, parafarmaceutice şi produse igienico-sanitare!

Preşedinte SSAS – Laurenţiu Isvoranu

De citit!

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...