400 de soferi, sanctionati in acest week-end

În perioada 22-24 iunie a.c., 299 de patrule de ordine și siguranță publică acționează în județul Bacău pentru ca Sărbătoarea Rusaliilor să fie petrecută în cele mai bune condiții de căre toți cetățenii. În activitățile desfășurate pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică sunt angrenați peste 900 de polițiști de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, care vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Orice încălcare a normelor penale sau contravenționale va fi sancționată în conformitate cu prevederile legale. Recomandăm cetățenilor să respecte normele de conviețuire socială, cele privind traficul rutier și să își ia măsuri de protecție.

400 de şoferi au fost sancţionaţi contravențional în zilele de 22 și 23 iunie a.c., în cadrul acţiunilor derulate de polițiști pe principale artere rutiere ale județului Bacău, pentru monitorizarea/fluidizarea traficului, precum şi pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu au respectat regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit zilnic 16 autospeciale dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. De asemenea, s-a acționat și pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost depistaţi şi sancţionaţi 400 de conducători auto pentru abateri de la normele rutiere, dintre care trei pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și 75 pentru depășirea limitei legale de viteză. În 27 de cazuri s-a luat măsura complementară de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce un autoturism pe drumurile publice, iar în 6 situații au fost retrase certificatele de înmatriculare.

Reamintim conducătorilor auto că, în această perioadă, se acţionează zilnic, cu toate aparatele de măsurare a vitezei. Recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, sfătuim conducătorii auto să evite să se angajeze în depăşiri riscante. Atunci când, prin manevra de depăşire, se trece peste axa care separă sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.