50.000 de semnaturi pentru Basarabia

50.000 de români au semnat până în acest moment pentru susținerea unui proiect legislativ care vizează apropierea definitivă a Basarabiei de România.

Voluntarii campaniei au reușit să strângă peste 50 000 de semnături pe parcursul unei luni și jumătate din majoritatea județelor din țară, dar și din diasporă. Obiectivul final al acestui demers este colectarea a cel puțin 100.000 de semnături care să sprijine în Parlamentul României inițiativa legislativă cetățenească.

Facilitarea procesului de obținere a vizelor pentru românii de peste Prut, recunoașterea cetățeniei române, crearea unor instituții care să se ocupe strict de relațiile cu Republica Moldova, dar și o serie de reglementări a căror scop va fi apropierea celor două maluri de Prut și ruperea cortinelor care despart în continuare cele două state românești reprezintă aspecte ale pachetului legislativ.

Campania de colectare a semnăturilor este organizată de către Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.

2 COMENTARII

  1. UN PAS TOTAL PENTRU BASARABI SI UNUL MORTAL PENTRU DUSMANI..IN CURIND VICTORIE=SAH MAT SI PENTRU ARMATA SI BISERICA ORTODOXA CARE NU APARE LA ORIZONT =PENTRU NOI POPORU CARE LE IUBIM – NE DOARE..dar nu sint EI DE VINA ..e conducatorul se pare ..nu uitatii ca DINSII LUPTA SUB UN SINGUR STEAG..masinaria pentru BASARABIA OARE ARMATA SI BOR sa stricat,…

Comments are closed.