59 de clase pregătitoare reabilitate și dotate complet

59 de clase pregătitoare au fost recepționate „la cheie”, fiind reabilitate și dotate complet în cadrul programului ,,Clasa Pregătitoare” al actualei administrații locale, în cel de-al doilea an de implementare a acestuia.

Clasele pregătitoare din 23 de școli, licee și colegii, din municipiul Bacău, în care cei mai mici elevi vor descoperi tainele cifrelor și ale tehnicii, dar și farmecul literelor, sunt dotate cu table magnetice, calculatoare și videoproiectoare și mobilier modern, bănci și scaune cu dimensiuni reglabile.

„Am inițiat acest proiect în 2017 pentru copiii claselor pregătitoare, astfel încât aceștia să beneficieze de cele mai bune condiții pentru activitatea școlară fără a mai fi necesar suportul financiar al părinților”, a precizat primarul municipiului Bacău, dl. Cosmin Necula.

În anul școlar 2017-2018 prin programul ,,Clasa Pregătitoare”, au fost modernizate alte 55 de clase.

„Este esențial să schimbăm mentalitățile, iar școlile să nu mai stea cu mâna în buzunarul părinților. Ține de normalitate, nu e o chestiune de laudă, ca Primăria să investească cu responsabilitate și durabil în infrastructura școlară. În 2 ani de zile de implementare a programului ,,Clasa Pregătitoare” am reabilitat 114 clase pregătitoare. O facem pentru copiii noștri, pentru viitorul acestui oraș”, a conchis primarul municipiului Bacău, dl. Cosmin Necula.

Valoarea totală a investiției realizate în anul 2018 prin programul ,,Clasa Pregătitoare” se ridică la peste 2 milioane lei.