8.1 C
Bacau

8 dosare penale, 586 amenzi, 19 permise si 40 de certificate de inmatriculare. Recolta pe trei zile a Politiei Rutiere

De stiut!

8 dosare penale întocmite, 586 sancţiuni contravenţionale aplicate, 19 de permise de conducere și 40 de certificate de înmatriculare reținute, în urma unei acţiuni desfăşurate de polițiști în perioada 23-25.10.2012.

Poliţişti rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfășurat activități în cadrul acțiunii “Alege viața!”, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi combaterea încălcării prevederilor legislației rutiere.

De asemenea, în cadrul acestei acțiuni, organizată sub coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române, poliţiştii au acționat împreună cu reprezentanţi ai I.S.C.T.R. pentru verificarea legalităţii derulării transporturilor publice de persoane, iar alături de reprezentanţi ai R.A.R. au verificat starea tehnică a autovehiculelor.

În urma acestei activităţi, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni, au aplicat un număr total de 586 sancţiuni contravenţionale în valoare de 137.000 lei, din care 103 pentru depăşirea limitei de viteză admisă, 126 pentru încălcarea legislației privind transporturile publice, 4 pentru depășiri neregulamentare, 10 pentru lipsa inspecției tehnice periodice, 40 pentru defecțiuni tehnice şi 3 pentru neacordare de prioritate.

Totodată au fost reţinute 40 certificate de înmatriculare şi 19 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conducere autovehicule pe drumurile publice.

Polițiștii băcăuani vor continua să desfășoare activități pe raza județului în vederea disciplinării conducătorilor auto și prevenirii evenimentelor rutiere.

- Advertisement -

Ultimele stiri