miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarTocanita crema a...

Tocanita crema a la Hokkaido


E deja obicei ca duminica sa imi gatesc ceva, iar de la o vreme incerc tot felul de retete japoneze, asutat de tot felul de semipreparate. De data asta este vorba de o tocanita crema cu branza si lapte specifica insulei Hokkaido. Eram in supermarket, la raftul de curry cand am vazut asta. Initial am crezut ca e un Curry alb insa apoi am aflat ca e altceva.
Deci, pentru a putea face reteta am folosit pe langa indredientele ce pot fi gasite oriunde, calup de branza, gen calupul de curry, si ca sa fie mai Hokkaido, am folosit lapte din acea zonaContinuare…

De citit!

Tamagoyaki – omleta japoneza

Tamagoyaki este o rulada de omleta, traditional japoneza. In general este omleta dulce, ce se mananca la sushi, insa exista si varianta sarata, ce se mananca ca aperitiv sau la micul dejun. Rulada sarata se face cu legume taiate...

Omurice

Omurice este un preparat japonez ce se realizeaza, de obicei, cu resturi de mancare. Preparatul consta in prajirea unei carni, de obicei pui sau porc, cu legume si orez fiert. Compozitia astfel realizata se incorpozeaza ca unplutura unei omlete. Deci,...

Pui cu sos de rosii si busuios si paste de orez cu legume

Duminica pe la ora 11 m-a lovit asa in moalele capului ca nu mai am nimic in frigider si ca trebuie sa fac ceva cumparaturi si eventual sa gatesc ceva. Aveam jumatate de borcan de sos de paste cu...