duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateA apărut noul...

A apărut noul număr al revistei ,,Sportul Băcăuan”

Pe piața presei băcăuane poate fi găsit numărul 109-110 (august-septembrie 2020) al revistei ,,Sportul Băcăuan”, publicație lunară de cultură sportivă, care apare atât în ediție tipărită cât și online, sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).

Prima pagină face referiri la o importantă sărbătoare jurnalistică și literară, care a marcat momentul când s-a botezat Tabăra de Creație ,,Aris” de la Slănic de Argeș, născută din sufletul scăldat în lumina gândului UZPR, în parteneriat cu Editura ,,Detectiv Literar” din București, alături de Primăria comunei Aninoasa (Argeș) și USR- Filiala Bacău.

Pagina editorialului este semnată de redactorul-șef al revistei, jurnalistul și publicistul Leonard Popa, ce vorbește de ,,Ape tulburi, ape limpezi” în sportul românesc, punctând o serie de rezultate atât negative cât și pozitive din ultima perioadă, printre care înfrângerea naționalei de fotbal de la Oslo, victoriile naționalei de canotaj la Campionatul European de la Poznan (4 medalii de aur!), succesul atletului băcăuan Nicolae Alexandru Soare la naționalele de atletism pentru seniori, înfrângerea neașteptată a Simonei Halep la Roland Garros, sau insuccesele fotbaliștilor de la Aerostar Bacău (cu o singură victorie în ultimele 6 etape disputate și locul 20, penultimul din liga a II-a).

Și tot Leonard Popa, continuă documentarea prin arhivele sportului băcăuan, în episodul IV al serialului “Și noi am fost acolo…”, cu anul 1960, cel al Olimpiadei de la Roma, al Campionatului Mondial de Handbal Feminin, dar și cu rezultatele echipei de fotbal Dinamo Bacău și clasamnetul sezonului 1960-1961, în care fotbaliștii băcăuani s-au situat pe locul 8, din 14 formații. Apreciatul gazetar băcăuan Ștefan Olteanu dezvăluie alte momente din cariera Nadiei Comăneci și ale echipei de aur, cu antrenorii Bela și Marta Karoly la timonă, în timp ce jurnalistul Dan Sion creionează un portret al antrenorului de box Relu Auraș, urmat de comentarii și rezultate din voleiul, handbalul și fotbalul băcăuan.

Jurnalistul și caricaturistul Victor-Eugen Mihai (VEM) face o prezentare a întrecerilor din cadrul Campionatelor Naționale de Atletism pentru seniori și tineret (4-5 septembrie), precum și a performanțelor sportivilor de la cluburile băcăuane.

Din paginile revistei mai aflăm despre un concurs automobilistic desfășurat în premieră la Dărmănești (RDBusnea), despre noua generație de automobile românești (Marius Cerghici), alături de noi episoade din volumul autobiografic ,,Dribling”, semnat de George Viscreanu și din ,,Caietul albastru”, al scriitorului și jurnalistului Cornel Galben.
Romulus-Dan BUSNEA (UZPR)

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...