joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSportA apărut un...

A apărut un nou număr al revistei ,,Sportul Băcăuan”

Zilele trecute a văzut lumina tiparului numărul 107-108 (iunie-iulie) al revistei ,,Sportul Băcăuan”, publicație lunară de cultură sportivă ce apare sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).

Un prim articol este dedicat evenimentului Premiile UZPR pe anul 2019, „ACTA non verba”, în cadrul căruia s-au acordat distincții pentru jurnalismul la cele mai înalte standarde, printre laureați numărându-se și jurnaliști ai Filialei Bacău-Neamț a UZPR, Corneliu Cepariu, Ștefan Radu, Victor Eugen Mihai-VEM și Petru Frăsilă.

Despre fotbal, rege al tuturor sporturilor, ne vorbește apreciatul gazetar băcăuan Mihai Buznea în editorialul ,,Regele rămâne pe tron”, iar Leonard Popa ne readuce în memorie un alt episod din istoria sportului băcăuan, în serialul ,,Și noi am fost acolo…(III)”, cu o foarte interesantă prezentare a unor momente din anii 1959-1960, una dintre cele mai bune evoluții fiind considerată cea a fotbaliștilor de la Dinamo Bacău, care îi va găsi la finalul sezonului 1959-1960 pe un onorant loc 6, deasupra echipelor bucureștene Dinamo, Progresul şi Rapid. În cele din urmă, titlul a fost câștigat de CCA București, urmată de Steagul Roşu Oraș Stalin, băcăuanii ratând la doar un punct clasarea pe podium.

O frumoasă pagină din istoria fotbalului băcăuan ne este înfățișată de unul dintre cei mai titrați jurnaliști sportivi, Ștefan Olteanu, care ne amintește de întâlnirea amicală dintre România 70, echipa de aur a României, condusă de Angelo Niculescu la CM din Mexic, 1970 (cu Răducanu, Sătmăreanu, Dinu, Boc, Lupescu, Dembrovschi, Dobrin, Lucescu, Tătaru, Neagu, Dumitrache etc) și Sport Club Bacău, care îi avea în componență printre alții, pe Ghiță, Lică Nunweiller, Nedelcu, Catargiu, Vătafu, Pană, Munteanu, Sorin Avram.

Tot Ștefan Olteanu ni-l prezintă in memoriam pe fotbalistul Gabi Fulga, plecat dintre noi la doar 59 de ani și tot Ștefan Olteanu începe un serial dedicat Nadiei Comăneci și altor întâmplări din viața echipei de aur a gimnasticii românești, condusă de antrenorii Bela și Marta Karoly.

George Viscreanu continuă cu o altă pagină din cartea autobiografică ,,Dribling”, în timp de Dan Sion aduce în discuție voleiul, fotbalul și atletismul băcăuan actual, la care adaugă un portret sportiv al unei atlete fotomodel, aruncătoarea de suliță Alisia Paruba, una dintre speranțele SCM Bacău la Olimpiada din 2024, de la Paris.

,,O etapă se amână, o alta stă să înceapă” este un alt articol din paginile revistei, care face referiri la întrecerile automobilistice programate să aibă loc în județul Bacău până la finele acestui an. Nu lipsesc din acest număr al revistei nici însemnările din ,,Caietul albastru” al jurnalistului și publicistului Cornel Galben, coperta față fiind realizată de jurnalistul-caricaturist Victor Eugen Mihai-VEM, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Libertății Presei.

Romulus Dan BUSNEA

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...