joi 29 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulA fost lansat...

A fost lansat primul ghid turistic digital al județului Bacău

Consiliul Județean Bacău (CJ), prin intermediul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) a lansat zilele trecute, aplicația ,,Bacău County App – Visit Bacău”, creată pentru a contribui la promovarea și dezvoltarea arealului turistic al județului Bacău.

Aceasta este o aplicație pentru dispozitivele mobile, care funcționează pe platformele Android și poate fi descărcată din „Google Play” și iOS din „App Store”.

Prin intermediul acesteia, toți cei interesați pot identifica mult mai ușor atracțiile culturale și istorice ale județului, tradițiile și obiceiurile zonei, posibilitățile de cazare și de servire a mesei, de pe aria județului Bacău.

Aplicația are un număr de 12 categorii de interes pentru potențialul turistic al județului Bacău: Obiective turistice, Servicii publice/Adrese utile, Calendar evenimente, Gastronomie, Cazare, Turism, Aventură și relaxare, Tradiții locale, Hartă și Comunicate de presă.

În categoria turism sunt prezentate un număr de 4 trasee turitice tematice (eleceziastic, natural, cultural și muzeistic), care propun turiștilor să facă un tur al mănăstirilor, să admire natura și să afle mai multe informații despre istoria și cultura băcăuană. De asemenea, iubitorii muntelui pot să parcurgă unul din cele 9 trasee turistice montane marcate și omologate, fiind ghidați de coordonatele GPS încărcate în aplicație.

Obiectivele ce pot fi vizitate apar în aplicație în funcție de zona în care se află utilizatorul, facilitând, astfel, procesul de navigare.

„Aplicația va fi dezvoltată în continuare, drept pentru care ne gândim ca ulterior să identificăm și să prezentăm și alte obiective de real interes, în scopul creșterii atractivității județului Bacău ca destinație turistică. Mulțumim pe această cale echipei SPJPTCAS Bacău, coordonată de dir. Romil Botezatu și dir. adj. Horia Olinic, pentru implementarea acestui proiect”, a declarat Silviu-Ionel Pravăț, vicepreședinte al CJ Bacău.

Aplicația ,,Bacău County App -Visit Bacău” este disponibilă gratuit, funcționează on-line și off-line, în timp ce utilizatorii se pot bucura de un veritabil ghid turistic, într-un mod interactiv și ușor de utilizat, indispensabil turiștilor care vor să se bucure de experiențe unice și adaptate propriilor preferințe.

De asemenea, pe lângă realizarea unor materiale de promovare turistică, precum broșuri, pliante, flyere, hărți, SPJPTCAS Bacău activează în mediul online pe web site-ul de turism http://www.turism-bacau.ro/, cât și pe pagina de Facebook Turism Bacău (https://www.facebook.com/turismbacau2016/), un instrument util de informare a turiștilor, de creare a unor experiențe unice pe care aceștia le pot aminti și le pot împărtăși, o dovadă fiind cei peste 7.000 de utilizatori care apreciază și urmăresc această pagină.
Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...