A furat autoutilitara firmei la care lucra și a condus-o fără permis prin doua judete

Un tânăr de 25 de ani a fost reținut pentru 24 de ore după ce polițiștii au stabilit că acesta a sustras o autoutilitară din curtea societăii comerciale la care lucra. Deși nu poseda permis de conducere, tânărul a condus vehiculul sustras pe drumurile publice.

Polițiștii din municipiul Bacău au fost sesizați la data de 27.01.2013, de către un cetățean care reclama faptul că din curtea unei societăți comerciale a fost sustrasă o autoutilitară.

O echipă operativă s-a deplasat la faţa locului și în urma verificărilor s-a stabilit că la data de 26.01.2013 autoutilitara a fost parcată în curtea societății comerciale. În aceeași seară, în jurul orei 21.00, Constantin M., de 21 de ani, a profitat de neatenţia paznicului societăţii, a sustras cheile autoutilitarei, după care a condus autovehiculul pe raza județelor Neamț și Bacău, iar la data de 27.01.2013, a revenit cu autoutilitara la sediul societăţii.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmînd a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui autovehicul pe drumuri publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.