8.1 C
Bacau

A inceput derularea procedurii de acreditare a scolii care pregateste agentii de penitenciare de la Targu Ocna

De stiut!

Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Targu Ocna (SNPAP) traverseaza in prezent, o etapa semnificativa in procesul de cunoastere a calitatii actului didactic si instructiv-educativ pe care il asigura, aflandu-se in plina derulare procedura de acreditare a scolii de catre Ministerul Educatiei Nationale. Pocesul implica recunoasterea scolii ca institutie de învatamant, parte a sistemului national de educatie, care asigura prin cursuri postliceale “de zi”, cu durata de un an scolar, pregatirea tinerilor în calificarea profesionala de “agent de penitenciare”, nivel 3, calificare stipulata si în Legea nr. 1/2011 – Legea educatiei nationale.

O etapa obligatorie a procedurii de acreditare este evaluarea externa a institutiei de catre Agentia Româna de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Preuniversitar (ARACIP) din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, motiv pentru care, în perioada 25 – 26 februarie 2013, SNPAP Tîrgu Ocna a fost evaluata de catre o echipa de experti evaluatori din cadrul acestei institutii.

Evaluarea externa efectuata de catre expertii ARACIP a avut ca obiectiv verificarea respectarii cerintelor stabilite prin standardele de acreditare si de evaluare a unitatilor de învatamânt preuniversitar, în ceea ce priveste capacitatea institutionala, eficacitatea educationala si managementul calitatii.

“Misiunea prioritara si asumata a institutiei noastre este aceea de a raspunde nevoilor specifice de educatie si de formare profesionala a tinerilor care au ales sa urmeze o cariera în cadrul sistemului penitenciar. Atingerea si mentinerea unui standard ridicat în formarea si pregatirea personalului din sistemul penitenciar sunt posibile numai în conditiile orientarii spre performanta a activitatii educationale si a unui management institutional performant în cadrul unitatilor de învatamânt si pregatire profesionala proprii”, a declarat inspector de penitenciare Silvia Vatavu, purtatorul de cuvant al SNPAP Targu Ocna.

În tara noastra, formarea initiala a agentilor de penitenciare se realizeaza exclusiv de catre SNPAP Targu Ocna, institutie apartinând sistemului de aparare, ordine publica si securitate nationala, aflata în subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ministerul Justitiei.

In prezent, SNPAP Targu Ocna pregateste pentru viitoarea profesie, un numar de 200 de elevi din Romania (170 barbati si 30 femei) si 10 elevi (9 barbati si o femeie) din Republica Moldova. Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri