miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

A sunat la 112 că fiica i-a fost răpită. Ce au descoperit polițiștii

La data de 23 august a.c., în jurul orei 08,30, un bărbat din localitatea Amnaş a sesizat telefonic prin apel 112 faptul că concubina sa i-a sustras portmoneul în care se aflau bani şi mai multe documente.

Urmare a acestui apel, la nivelul Poliţiei Oraşului Sălişte s-a întocmit dosar penal pentru furt şi s-au demarat cercetări pentru identificarea şi depistarea autorului.

În aceeaşi zi, în jurul orei 14,00, un bărbat din Bacău a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu prin SNAU 112 reclamând faptul că fiica ca, concubina bărbatului din Amnaş, ar fi victima unei infracţiuni de lipsire de libertate.

Ca urmare a acestui apel a fost organizată si desfăşurată o amplă acţiune informativ-operativă cu participarea poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi Poliţia Oraşului Sălişte şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov – Serviciul Investigaţii Criminale şi Poliţia Oraşului Făgăraş şi Postul de Poliţie Ucea de Jos, cu sprijinul operaţional al Direcţiei de Operaţiuni Speciale Bucureşti şi Serviciului Operaţiuni Speciale Sibiu.

Urmare a activităţilor derulate, la care au participat 30 de poliţişti, în data de 25 august, în jurul orei 00,00, femeia, împreună cu fiica ei minoră, a fost identificată în locuinţa unui bărbat din Ucea de Jos, stabilindu-se fără echivoc că persoanele respective nu au fost victimele infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal sau a altei infracţiuni.

Existenţa mesajelor emise de către presupusa victimă către mai multe persoane prin care se urmărea dovedirea unor fapte de natură penală, dar nereale, precum şi existenţa unei stări de pericol în care acesta s-ar fi aflat, erau practic încercări de a-şi crea o apărare faţă de concubinul său căruia i-a sustras portofelul.

Având în vedere aspectele constatate, femeia este cercetată penal de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...