joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Accident la Onești

La data de 07 aprilie a.c., un tânăr de 25 de ani, din Oneşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ştefan cel Mare din localitate, la intersecţia cu Calea Adjudului, a virat stânga fără să se asigure, neacordând prioritate de trecere motociclului condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Dofteana ce se deplasa regulamentar, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului motociclului, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambii conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii oneşteni au întocmit în cauză un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii de la rutieră le recomandă motocicliștilor:

Anticipați intenţiile partenerilor de drum și păstraţi întotdeauna contactul vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic!

Fiți pregătit în permanență pentru condiţii periculoase de drum (carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă) care v-ar putea afecta grav aderenţa generând accidente rutiere.

Utilizați o cască de protecţie omologată și purtați îmbrăcăminte de protecţie, iar pe timp de noapte sau vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.

Circulați cu atenție sporită și cu o viteză redusă, adaptată la condițiile concrete din trafic.

Evitaţi orice altă preocupare ce v-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării.

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăm să adopte un comportament responsabil și preventiv, să respecte ceilalți participanți la trafic și să le acorde prioritate de trecere atunci când au acest drept.

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...