duminică, septembrie 24, 2023

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în...

Ce trebuie să știți despre plitele cu inducție

Există gătitul la soba cu lemne, la...

Accident la Onești

Fapt diversInfractionalAccident la Onești
- Advertisement -

La data de 07 aprilie a.c., un tânăr de 25 de ani, din Oneşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ştefan cel Mare din localitate, la intersecţia cu Calea Adjudului, a virat stânga fără să se asigure, neacordând prioritate de trecere motociclului condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Dofteana ce se deplasa regulamentar, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului motociclului, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambii conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii oneşteni au întocmit în cauză un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii de la rutieră le recomandă motocicliștilor:

Anticipați intenţiile partenerilor de drum și păstraţi întotdeauna contactul vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic!

Fiți pregătit în permanență pentru condiţii periculoase de drum (carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă) care v-ar putea afecta grav aderenţa generând accidente rutiere.

Utilizați o cască de protecţie omologată și purtați îmbrăcăminte de protecţie, iar pe timp de noapte sau vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.

Circulați cu atenție sporită și cu o viteză redusă, adaptată la condițiile concrete din trafic.

Evitaţi orice altă preocupare ce v-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării.

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăm să adopte un comportament responsabil și preventiv, să respecte ceilalți participanți la trafic și să le acorde prioritate de trecere atunci când au acest drept.

Alte titluri