Acești proprietari minunați și ofertele lor duse cu sorcova

Primul lucru care te izbește când te uiți pe anunțurile de închirieri din Bacău este că toți care au ceva de oferit par a fi drogați. Sau măcar bine alcoolizați. Zero contact cu realitatea.

Nu doar că preturile cerute nu au nici o legătură cu orașul și cu situația economica, dar nu au nici o treabă nici măcar cu oferta.

Bun, am înțeles, se cer 350 de euro pentru un apartament de trei camere (108 mp) la etajul 4 din 10, mobilat și utilat ultracentral. Dar cum poți să ceri același preț pentru două camere la parter (69 mp) în zona de sud a orașului?

Sau, alt exemplu: Penthouse ultracentral de 168 mp. Cu o terasa de 43 mp, practic e mai mare decât multe garsoniere. Daca-ți permiți, de ce nu?! Doar 490 de euro pe luna. Dar, pe bune?! 550 de euro pentru un apartament cu trei camere la parter, în total 70 mp?!

Mai vreți exemple?! Două camere, etajul 7 din 8, 65 mp în bloc nou. Nou, pe naiba, e în blocul Bancorex. Ăsta a fost nou la Revoluție. Sau pe acolo. Pentru două camere, proprietarul vrea 400 de euro pe lună. Pe Pământ, oare, cât o vrea?! Păi nu se compară cu un apartament de patru camere, două balcoane, două băi, 90 mp, în zona Alexandru cel Bun – 450 de euro pe lună.

Vorbim de apartamente mobilate, dar nu am spus nimic de mobilă. Nu că nu ar fi, dar e mai bine să ne abținem, că nu găsim suficiente epitete ca să descriem gusturile unora. Și trebuie să specificam clar, încă o dată: gusturile unora. Că sunt și apartamente mobilate decent, la care raportul preț/calitate este corect.

Ce-am mai văzut și mi-a plăcut: un Penthause lângă Mall, 4 camere, 180 mp cu tot cu terase, altminteri – 123 mp suprafață utilă, la 600 de euro pe luna. Etajul 11 din 12, bloc din 2009. Frumos pentru cine-și permite.

În rest, pentru cine nu-și permite, chiriile sunt în jur de 250-300 de euro apartamentul mobilat cu 2-3 camere. Mult, prea mult pentru un apartament de închiriat în Bacău.

Că doar n-o să găsească toată lumea o rudă prietenoasă care o să-i facă un contract de comodat pe casă cât sta în străinătate…