miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulAcord de asociere...

Acord de asociere între Consiliul Județean Bacău și Spitalul Municipal de Urgență Moinești pentru reabilitarea blocului aseptic

Astăzi, a fost semnat la Moinești acordul de asociere dintre Consiliul Județean Bacău și Spitalul Municipal de Urgență Moinești pentru reabilitarea blocului aseptic al spitalului din localitate.

La sfârșitul anului 2019, spitalul moineștean a solicitat sprijin din partea Consiliului Județean Bacău pentru realizarea obiectivului menționat, motivat de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obținerii autorizației de funcționare, în acord cu legislația națională.

”Ne bucurăm să venim în sprijinul echipei medicale de la spitalul moineștean și în sprijinul comunității, cu aceste investiții în sănătate care reprezintă un sector prioritar pentru noi. În ultimii ani, investițiile în spitalele din județ, atât la Spitalul Județean de Urgență Bacău, cât și la spitalele din Moinești, Onești și Buhuși au însumat peste 81 de milioane de euro, din care 17 milioane sunt bani din bugetul propriu al Consiliului Județean. Pentru că știm că un sistem bine dotat pentru servicii medicale alături de infrastructura rutieră și aeroportuară sunt condiții esențiale pentru bunăstarea locuitorilor comunității băcăuane. Din acest motiv am alocat peste 65% din bugetul pentru anul 2020 pentru investiții în dezvoltare”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.
Spitalul Municipal din Moinești a fost construit între anii 1972 – 1975, fiind alcătuit din trei corpuri de construcții. Blocul operator se află la etajul V al clădirii principale și grupează 4 săli de operații necesare diverselor specialități: chirurgie generală, ortopedie, traumatologie și arși, gastroenterologie, urologie, obstetrică, ginecologie, oftalmologie, ORL, oncologie și serviciul de urgență.
Blocul operator este sectorizat, prin separarea în bloc septic (sala de operație) și bloc aseptic (3 săli de operație), cu tratare diferențiată a sălilor de operație și a anexelor medicale în ceea ce privește măsurile de asepsie.

Existența multiplelor neconformități, a elementelor învechite și deteriorate în structura blocului operator aseptic al Spitalului Municipal de Urgență Moinești necesită remediere a acestora printr-un proiect de reabilitare. S-au căutat soluții încă din anul 2018 pentru reabilitarea blocului operator aseptic. Cerințele de igienă, sănătate și protecție a mediului implică realizarea spațiilor, precum și a părților componente astfel încât acestea să nu fie periclitate dar urmărindu-se în același timp și protecția mediului înconjurător.
Modificările propuse din punct de vedere al construcției, sunt modificari nestructurale ce nu vor afecta rezistența, stabilitatea și durabilitatea clădirii spitalului.

Accesul la îngrijiri de sănătate este influențat aproape în totalitate de organizarea sistemului sanitar. Planificarea modernă presupune asigurarea competențelor rețelei sanitare, pe baza cercetării socio-economice și a patologiei teritoriale, creându-se o distribuție de rețea a unităților amplasate geografic în mod complementar, pe baza statisticilor acestor patologii întinse pe zeci de ani. De aceea pentru zona de N-V a județului Bacău este esențial ca Spitalul Municipal de Urgență Moinești să aibă o structură cât mai completă și să poată asigura asistența medicală de specialitate.

Valoarea totală a investiției este de 3,9 milioane de lei, cu TVA, sumă care va fi asigurată aproape în totalitate de Consiliul Județean Bacău.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...