miercuri, noiembrie 29, 2023

Acțiune a Poliției Rutiere pentru disciplinarea bicicliștilor

ActualitateAcțiune a Poliției Rutiere pentru disciplinarea bicicliștilor
- Advertisement -

La data de 08 septembrie a.c., polițiștii băcăuani au desfăşurat activităţi specifice, pe raza judeţului Bacău, pentru disciplinarea participanților la trafic, îndeosebi a bicicliştilor și căruţaşilor prin respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Obiectivul principal al acţiunii a fost impunerea respectării normelor rutiere de către bicicliști și căruțași, urmărindu-se, totodată şi sancţionarea celorlalţi participanţi la trafic, depistaţi că se abat de la respectarea prevederilor legale.

Astfel, atât pe drumurile naționale, cât și în municipii și localități din mediu rural, polițiștii băcăuani au organizat mai multe filtre rutiere, cu scopul de a atrage atenția participanților la trafic, în special bicicliștilor și căruţaşilor cu privire la comportamentul în trafic, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 231 de sancţiuni contravenţionale, din care 217 la regimul rutier.

Pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor pe drumurile publice au fost sancționate 22 de persoane. Au fost depistaţi cu nereguli 13 căruţaşi şi 18 pietoni indisciplinaţi.

Şi conducătorii auto au fost în vizorul poliţiştilor, fiind reţinute 35 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 8 infracțiuni, din care, 4 la regimul rutier.

Polițiștii reamintesc persoanelor care se deplasează cu bicicleta:

Echipați-vă corespunzător și respectați regulile de circulație atât pentru siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic!

 Nu circulați cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice.

 Este necesar ca bicicleta să aibă în dotare un dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

 De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

 Conducătorilor de atelaje, cu tracțiune animală, polițiștii le reamintesc că sunt obligaţi să conducă animalele astfel încât să nu constituie un pericol pentru ei şi ceilalţi participanţi la traficul rutier, implicit aceasta presupune a nu se folosi pentru tracţiune pe drumurile publice animale care au comportamentul agresiv atunci când în apropierea lor circulă alte autovehicule!

Alte titluri