sâmbătă 18 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateAcțiune a polițiștilor...

Acțiune a polițiștilor de la Circulație

Pe parcursul săptămânii 05-11 aprilie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere.

Acţiunea s-a desfăşurat atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Bacău ca o necesitate de a intensifica activitățile de impunere a legii, respectiv a celor de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere desfăşurarea de activităţi punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În cadrul activităţilor desfăşurate, 161 de polițiștii rutieri şi 116 de ordine publică au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la traficul rutier.

Pentru neregulile constatate au aplicat 1522 de contravenții, din care 1349 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri de la regimul circulaţiei.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 595 de sancţiuni contravenţionale, 115 au fost aplicate pietonilor indisciplinaţi, 24 conducătorilor auto pentru conducere sub influenţa alcoolului, 11 pentru depăşiri neregulamentare, tot atâtea pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar restul pentru abateri de la acte normative.

De asemenea, polițiștii au reținut 184 de permise de conducere, din care 105 pentru încălcări ale regimului legal de viteză, 25 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 11 pentru depăşiri neregulamentare, 11 pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar restul pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 49 de certificate de înmatriculare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va desfăşura în continuare astfel de activităţi pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...