vineri 21 iunie 2024

.

Mici secrete ale întreținerii...

Volkswagen Golf 4 este un autovehicul popular, îndrăgit de mulți șoferi datorită designului...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...

Privilegiul special al Asociatiilor...

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul civil privilegiul este preferinţa acordată de...

Ce calități trebuie să...

Un sac de dormit este un echipament esențial pentru orice excursie sau călătorie...
AcasăActualitateInfractionalAcțiune a polițiștilor...

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.

În timpul acțiunii, desfășurate pe DN2 – E85, în localitatea Răcăciuni, forțele de ordine au interceptat două autocamioane încărcate cu cherestea. Verificările ulterioare au arătat că transportatorii implementaseră avizele de însoțire a materialului lemnos în aplicația SUMAL 2.0 după momentul depistării lor.

Polițiștii au procedat la inventarierea lemnului din ambele vehicule, constatându-se o cantitate de 98 metri cubi de cherestea, evaluată la peste 90.000 de lei. Aceasta a fost ridicată în vederea stabilirii provenienței și dată în custodie Ocolului Silvic Răcăciuni.

În plus, polițiștii au decis indisponibilizarea mijloacelor de transport, evaluându-le la aproximativ 50.000 de euro, folosite în comiterea faptelor.

Investigațiile continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul infracțiunii de transport cu orice mijloace de materiale lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport.

În cadrul aceleiași acțiuni, au fost aplicate și 3 sancțiuni contravenționale la regimul silvic, în valoare totală de 4.000 de lei, iar o cantitate de 9 metri cubi de material lemnos a fost confiscată valoric, având o valoare estimată la peste 2.000 de lei.

Forțele de ordine continuă să monitorizeze și să acționeze pentru protejarea fondului forestier și combaterea ilegalităților în domeniul silvic în întreg județul Bacău.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...