joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateAcțiune de amploare...

Acțiune de amploare a polițiștilor băcăuani

Un pistol cu bile supus autorizării, 5 telefoane mobile,componente electronice, precum şi documente de provenienţă şi componente ale unui detector de metale, ridicate de polițiști, în urma a 2 percheziții domiciliare . Este bilanțul unei acțiuni de amploare desfășurată de polițiștii băcăuani pe raza judeţului.

La data de 19 martie a.c., sub coordonarea Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, 72 de poliţişti de ordine publică, rutieră, de la economic, poliţişti de investigaţii criminale, luptători pentru acţiuni speciale şi criminalişti au desfăşurat o acţiune de amploare pe raza judeţului.

Poliţiştii au actionat pe linia prevenirii si combaterii infracțiunilor de natură judiciară, verificarea respectării de către inculpați a obligațiilor ce le revin pe durata controlului judiciar/controlului judiciar pe cauțiune/arestului la domiciliu, combaterea braconajului arheologic şi a distrugerilor produse de acesta patrimoniului specific, precum şi a traficului cu bunuri culturale rezultate din acesta, identificarea autovehiculelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor care nu respectă restricțiile de circulație, dispunerea de măsuri pentru nerespectarea altor norme privind circulația pe drumurile publice, cât și pe linia criminalitatii economice.

Astfel, au fost instituite 8 filtre, legitimate 123 de persoane și controlate 109 autovehicule, din care 11 înmatriculate în alte state. Totodată, poliţiştii au verificat 17 persoane arestate la domiciliu, au depistat un urmărit internaţional şi două autovehicule sustrase din străinătate. De asemenea, au fost efectuate două percheziţii domiciliare pe raza comunelor Corbasca şi Livezi.
În urma activităților desfășurate au fost constatate 3 infracţiuni şi aplicate 19 contravenții, în valoare de 8.240 de lei. Poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat din comuna Corbasca unde au identificat şi ridicat mai multe componente şi documente de provenienţă ale unui detector de metale.
De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Livezi, la locuinţa unui tânăr de 23 de ani.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat 5 telefoane mobile, un laptop şi alte componente electronice, precum şi un pistol cu bile.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.

Un bărbat, de 31de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile britanice, a fost depistat pe raza municipiului Bacău.
Acesta era urmărit internaţional pentru săvârșirea a trei infracţiuni de posesie de articole utilizate în fraude bancare, conform legii penale a Marii Britanii.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău şi urmează să se efectueaze demersurile necesare declanşării procedurii de extrădare către autorităţile judiciare britanice.

Totodată, au fost identificate două autovehicule, respectiv, un autoturism căutat de autoritățile italiene, aflat în posesia unui bărbat de 60 de ani, din comuna Răcăciuni şi o autoutilitară, vehicul urmărit de către autorităţile judiciare din Austria, aflat în posesia unei societăţi comerciale din Oneşti, administrată de o tânără, de 28 de ani.
Autovehiculele au fost lăsate în custodia deţinătorilor, în vederea continuării cercetărilor și clarificării situației juridice.

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...