sâmbătă 13 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaAcțiunea SEATBELT desfăşurată...

Acțiunea SEATBELT desfăşurată şi în judeţul Bacău

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat în cursul săptămânii trecute pentru conștientizarea participanților la traficul rutier, cu privire la importanța folosirii centurii de siguranță și a altor dispozitive de fixare omologate.

Activitățile au fost coordonate de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și s-au desfășurat, în perioada 08-14 martie a.c, pe drumurile din întreaga țară, dar și în statele membre ale Uniunii Europene.

Începând de luni, 08 martie a.c., polițiștii băcăuani au acționat zilnic pe drumurile din județ, iar în urma activităților desfășurate au constatat și aplicat sancțiuni pentru 1451 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 209 au fost pentru neutilizarea centurii de siguranță ori a dispozitivelor speciale de retenție şi 21 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil în timpul șofatului.

Potrivit legislației rutiere, conducătorii de autovehicule și persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcție cu centuri sau dispozitive de siguranță omologate trebuie să le poarte în timpul circulației pe drumurile publice.

Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcție cu centuri de siguranță, trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligația legală de a le purta în timpul circulației pe drumurile publice.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, cu excepția celor destinate transportului public de persoane și a taxiurilor, dacă aceștia ocupă orice alt loc decât cel din față.
Copiii cu vârsta de peste 3 ani și având o înălțime de până la 150 cm, pot fi transportați în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, numai dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din față.

Conducătorul autovehiculului este sancționat cu 4-5 puncte-amendă și 3 puncte de penalizare în cazul:
Neasigurării că persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii, omologate;
Nerespectării dispozițiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță.

Centurile de siguranță constituie cele mai eficiente mijloace de protecție împotriva vătămării în caz de accident rutier, fiind componenta de bază a sistemului de siguranță pasivă al oricărui autovehicul.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe lângă 2-3 puncte amendă, conducătorilor auto care nu folosesc centura de siguranță li se aplică și 2 puncte penalizare.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...