vineri 12 iulie 2024

.

Mai are cuierul clasic...

Dacă ați fost prin niște apartamente ale rudelor părinților sau chiar prin apartamente...

De ce e important...

Nu mai trebuie să explic de ce am trecut pe centrală termică. Vara...

Ce trebuie să știm...

Tractorul cu două roți este un termen generic folosit în SUA și în...

Avantajele si dezavantajele calatoriei...

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de transport international este autocarul iar aceasta...
AcasăCoolturaAcțiunea SEATBELT desfăşurată...

Acțiunea SEATBELT desfăşurată şi în judeţul Bacău

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat în cursul săptămânii trecute pentru conștientizarea participanților la traficul rutier, cu privire la importanța folosirii centurii de siguranță și a altor dispozitive de fixare omologate.

Activitățile au fost coordonate de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și s-au desfășurat, în perioada 08-14 martie a.c, pe drumurile din întreaga țară, dar și în statele membre ale Uniunii Europene.

Începând de luni, 08 martie a.c., polițiștii băcăuani au acționat zilnic pe drumurile din județ, iar în urma activităților desfășurate au constatat și aplicat sancțiuni pentru 1451 de abateri la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 209 au fost pentru neutilizarea centurii de siguranță ori a dispozitivelor speciale de retenție şi 21 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil în timpul șofatului.

Potrivit legislației rutiere, conducătorii de autovehicule și persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcție cu centuri sau dispozitive de siguranță omologate trebuie să le poarte în timpul circulației pe drumurile publice.

Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcție cu centuri de siguranță, trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligația legală de a le purta în timpul circulației pe drumurile publice.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, cu excepția celor destinate transportului public de persoane și a taxiurilor, dacă aceștia ocupă orice alt loc decât cel din față.
Copiii cu vârsta de peste 3 ani și având o înălțime de până la 150 cm, pot fi transportați în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, numai dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din față.

Conducătorul autovehiculului este sancționat cu 4-5 puncte-amendă și 3 puncte de penalizare în cazul:
Neasigurării că persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii, omologate;
Nerespectării dispozițiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță.

Centurile de siguranță constituie cele mai eficiente mijloace de protecție împotriva vătămării în caz de accident rutier, fiind componenta de bază a sistemului de siguranță pasivă al oricărui autovehicul.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe lângă 2-3 puncte amendă, conducătorilor auto care nu folosesc centura de siguranță li se aplică și 2 puncte penalizare.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...