Actiuni ale politistilor in zona Onesti

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Onești, Secției 3 Poliție Rurală Onești și Secției 10 Poliție Rurală Căiuți au desfășurat în perioada 21-23 martie a.c. o serie de acțiuni, în sistem integrat, în scopul prevenirii faptelor de natură penală și contravențională pe zona de competență și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

În cadrul acțiunilor polițiștii au constatat 11 infracțiuni, din care 7 în flagrant, au prins 14 infractori și au depistat 4 posesori de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.
Ca urmare a abterilor constatate polițiștii au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 29 000 lei.

Astfel, polițiștii l-au depistat pe S. Ștefan, de 21 de ani, din Onești, despre care s-a stabilit că, în noaptea de 17/18.03.2013, a sustras acumulatori auto de la autoturismele a patru părți vătămate, creând un prejudiciu total de 930 de lei.
Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, care a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În urma activităților desfășurate în cadrul acțiunii în sistem integrat, polițiștii de investigații criminale l-au depistat pe N. Silviu, de 28 de ani, din Onești.
Bărbatul în cauză era suspectat de polițiștii de săvârșirea a patru infracțiuni de furt calificat comise în dauna a patru societăți comerciale, prejudiciul total fiind de 5 500 de lei.
N. Silviu este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Iulian M., de 26 de ani, din comuna Livezi a fost depistat de către polițiști, care il suspectau de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetări s-a stabilit că M. Iulian a sustras un mopedși şi 15 l benzină, dintr-o anexă a locuinţei unei persoane din aceeași comună.
Prejudiciul, în valoare de 1 000 de lei, a fost recuperat integral şi predat părţii vătămate.
Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt calificat.

În urma acțiunii desfășurate împreună cu reprezentanții companiei de distribuție a energiei electrice, au fost identificate 8 persoane care erau branșate ilegal la rețeaua de energie electrică.
Celor în cauză le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au depistat trei tineri care provocau scandal într-un bar din comuna Coțofănești.
Cei trei au fost identificați și sancționați contravențional conform Legii 61/1991 cu amenzi în valoare totală de 700 de lei.

Polițiștii oneșteni l-au depistat, în cadrul acţiunii, pe C. Dan, de 18 ani din județul Bacău, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Judecătoria Oneşti l-a condamnat pe tânărul în cauză la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Polițiștii l-au escortat la Penitenciarul Bacău, unde a fost încarcerat.

A fost depistat V. Gabriel, de 38 de ani, pe numele căruia Judecătoria Onești a emis mandat de executare a pedepsei închisorii.
Bărbatul a fost condus de către polițiști l-a Penitenciarul Bacău, unde a fost încarcerat, în vederea executării pedepsei de 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii l-au depistat pe C. Gheorghe, de 44 de ani, din Moinești, care se sustrăgea executării pedepsei de 5 luni închisoare, dispusă de Judecătoria Bacău, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

A.Iulian, de 41 de ani, din comuna Gura Văii, condamnat de Judecătoria Onești la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, a fost depistat, la data de 22.03.2013, de către polițiștii oneșteni.
Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.