26.1 C
Bacau

Actiuni impotriva braconierilor

De stiut!

Centrul Regional de Ecologie Bacău a intensificat în această perioadă acţiunile de pază zonele de pescuit proprii – lacul de acumulare Bacău şi lacul de acumulare Galbeni.

Astfel, de la începutul stării de urgenţă au fost desfăşurate patrulări zilnice, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, acţiuni pe luciul apei, inclusiv pânde pentru surprinderea în flagrant a braconierilor.

In ultimele 3 săptămâni au fost înregistrate 7 fapte de braconaj pe lacul Galbeni (25.03, 26.03, 30.03, 02.04, 04.04, 06.04), fiind descoperite plase monofilament în lungime totală de 1100 m.

Dacă în cadrul a două acţiuni braconierii surprinşi pe apă au reuşit să fugă, abandonând ambarcaţiunile artizanale, pe 4 aprilie, la primele ore ale dimineţii 2 braconieri au fost surprinşi în flagrant de echipa de pază, fiind preluaţi de poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Manţionăm faptul că în general, în ultima perioadă se înregistrază o creştere alarmantă a infracţiunilor împotriva mediului de pe cursurile de apă, pe lângă braconaj piscicol înregistrându-se numeroase cazuri de abandonare a deşeurilor sau tăiere de arbori.

CRE Bacău continuă să desfăşoare activitătile de pază pe zonele de pescuit, în conformitate cu prevederile cadrului normativ actual.

- Advertisement -

Ultimele stiri