sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulActiuni impotriva braconierilor

Actiuni impotriva braconierilor

Centrul Regional de Ecologie Bacău a intensificat în această perioadă acţiunile de pază zonele de pescuit proprii – lacul de acumulare Bacău şi lacul de acumulare Galbeni.

Astfel, de la începutul stării de urgenţă au fost desfăşurate patrulări zilnice, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, acţiuni pe luciul apei, inclusiv pânde pentru surprinderea în flagrant a braconierilor.

In ultimele 3 săptămâni au fost înregistrate 7 fapte de braconaj pe lacul Galbeni (25.03, 26.03, 30.03, 02.04, 04.04, 06.04), fiind descoperite plase monofilament în lungime totală de 1100 m.

Dacă în cadrul a două acţiuni braconierii surprinşi pe apă au reuşit să fugă, abandonând ambarcaţiunile artizanale, pe 4 aprilie, la primele ore ale dimineţii 2 braconieri au fost surprinşi în flagrant de echipa de pază, fiind preluaţi de poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Manţionăm faptul că în general, în ultima perioadă se înregistrază o creştere alarmantă a infracţiunilor împotriva mediului de pe cursurile de apă, pe lângă braconaj piscicol înregistrându-se numeroase cazuri de abandonare a deşeurilor sau tăiere de arbori.

CRE Bacău continuă să desfăşoare activitătile de pază pe zonele de pescuit, în conformitate cu prevederile cadrului normativ actual.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...