marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalActiuni preventive ale...

Actiuni preventive ale politistilor bacauani

Ieri, 01 februarie a.c., 26 de polițiștii din cadrul Serviciul Rutier au organizat şi desfăşurat pe raza municipiului Bacău, o acţiune pe linia preverii și combaterii încălcării prevederilor legislației rutiere.

Polițiștii au avut în vedere, în special, acordarea de prioritate şi traversarea neregulamentară.

Astfel, în urma abaterilor constatate au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, din care 49 pietonilor, 31 pentru depășirea limitei legale de viteză, 12 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 4 pentru nerespectarea culorii semaforului, 3 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 2 pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 10 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Vasile C., de 68 de ani, din Bacău, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism Calea Republicii din Bacău şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi întraversarea străzii, prin loc semnalizat şi marcat corespunzător.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform HG 1391/2006 şi i s-a reţinut permisul de conducere.

Anton S., de 49 de ani, din Bacău, a condus un autoturism pe strada Milcov din Bacău, având o concentraţie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Polițiștii l-au depistat pe Marcelică D., de 54 de ani, din Bacău, care conducea o autoutilitară pe strada Mioriţei, iar la intersecţia cu strada Prelungirea Bradului nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric, continuându-şi deplasarea.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Gheorghiţă P., de 63 de ani, din Bacău a fost depistat de polițiști în timp ce traversat strada Mioriţei, din municipiu, prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Cel în cauză a fost sancţionat conform HG 1391/2006.

De citit!

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...

Pasajul Revoluției devine stradă pietonală

Pasajul Revoluției din Bacău se transformă într-o stradă pietonală cu o investiție estimată la aproximativ 2.2 milioane de lei (~ 400.000 euro). Astăzi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar proiectul are un termen de finalizare de...