22.3 C
Bacau

Activităţi de prevenire a faptelor antisociale în rândul elevilor

De stiut!

jandarmi

Sub genericul programului: „JANDARMUL, PRIETENUL CELOR CARE RESPECTĂ LEGEA”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a desfăşurat o nouă acţiune în sprijinul elevilor şi profesorilor, de prevenire şi combatere a faptelor antisociale.

În acest scop, în ziua de 19.06 a.c., am desfăşurat o serie de activităţi cu caracter preventiv educativ cu elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale Valea Seacă din comuna Nicolae Bălcescu. Au fost distribute pliante cu caracter preventiv-educativ şi s-a prezentat:
– oferta educaţională a M.A.I. ;
– istoricul Jandarmeriei Române şi atribuţiile acestei instituţii;
– învăţarea metodelor paşnice de rezolvare a situaţiilor conflictuale ;
– diminuarea numărului de situaţii conflictuale şi reducerea cazurilor de violenţă ;
– diminuarea influenţelor negative din partea factorilor externi, asupra personalităţii elevilor ;
– conştientizarea diferenţelor majore dintre interesele individuale şi valorile sociale;
– existenţa traficului de persoane şi riscurile asociate acestui fenomem.

Totodată elevii au fost atenţionaţi cu privire la efectuarea apelului telefonic prin S.N.A.U. 112, comportamentul acestora în instituţiile de învăţământ, dar şi dincolo de porţile şcolii şi pe timpul vacanţei de vară, prevederi ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

La finalul întâlnirii, jandarmii au prezentat elevilor armamentul şi mijloacele din dotare, echipamentul de protecţie şi un exerciţiu demonstrativ cu cîinii de serviciu.

- Advertisement -

Ultimele stiri