ACTIVITĂȚI DEDICATE ZILEI DE 1 DECEMBRIE DE CĂTRE ELEVII ȘCOLII DE AGENȚI DE PENITENCIARE DIN TÂRGU-OCNA

La sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu-Ocna (SNPAP), a avut loc vineri, 29 noiembrie 2013, o adevărată lecție de istorie, susținută cu prilejul Zilei Naționale a României, de către dl colonel în rezervă Gheorghe Pavel, personalitate locală și un exemplu de patriotism.

Domnia sa a vorbit despre rolul primordial al armatei române în realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918, subliniind importanța rememorării și comemorării jertfelor săvârșite de soldații români pe câmpurile de luptă și recunoștința ce trebuie să le o purtăm pentru sacrificiul suprem făcut în numele patriei.

“Patosul cu care a vorbit elevilor cât şi bogăţia informaţiilor au sădit in sufletul tinerilor curiozitatea de a-şi cunoaște istoria tării, le-au trezit sentimente patriotice, manifestate spontan prin aplauze îndelungate.

Reuşita absolută a acestei prelegeri a constat în faptul că elevii, prin intermediul invitatului, au făcut o incursiune în istoria neamului românesc, iar răspunsurile invitatului la întrebările elevilor au reflectat într-un mod profund dragostea faţă de ţară şi mândria de a fi român”, a declarat inspector principal de penitenciare Silvia Vătavu, purtătorul de cuvânt al SNPAP Târgu-Ocna.

Scopul activității derulate a fost acela de conștientizare a evoluţiei istoriei şi dezvoltării sentimentului de patriotism în rândul elevilor şcolii.

În contextul celor de mai sus, elevii SNPAP au participat la ceremonialul organizat de 1 Decembrie, omagiind importanta zi, printr-un program ce a cuprins depunerea unei coroane de flori în memoria eroilor neamului și defilarea pe acordurile muzicii militare.

Romulus Dan Busnea