miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateACTIVITĂȚI DEDICATE ZILEI...

ACTIVITĂȚI DEDICATE ZILEI DE 1 DECEMBRIE DE CĂTRE ELEVII ȘCOLII DE AGENȚI DE PENITENCIARE DIN TÂRGU-OCNA

La sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu-Ocna (SNPAP), a avut loc vineri, 29 noiembrie 2013, o adevărată lecție de istorie, susținută cu prilejul Zilei Naționale a României, de către dl colonel în rezervă Gheorghe Pavel, personalitate locală și un exemplu de patriotism.

Domnia sa a vorbit despre rolul primordial al armatei române în realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918, subliniind importanța rememorării și comemorării jertfelor săvârșite de soldații români pe câmpurile de luptă și recunoștința ce trebuie să le o purtăm pentru sacrificiul suprem făcut în numele patriei.

“Patosul cu care a vorbit elevilor cât şi bogăţia informaţiilor au sădit in sufletul tinerilor curiozitatea de a-şi cunoaște istoria tării, le-au trezit sentimente patriotice, manifestate spontan prin aplauze îndelungate.

Reuşita absolută a acestei prelegeri a constat în faptul că elevii, prin intermediul invitatului, au făcut o incursiune în istoria neamului românesc, iar răspunsurile invitatului la întrebările elevilor au reflectat într-un mod profund dragostea faţă de ţară şi mândria de a fi român”, a declarat inspector principal de penitenciare Silvia Vătavu, purtătorul de cuvânt al SNPAP Târgu-Ocna.

Scopul activității derulate a fost acela de conștientizare a evoluţiei istoriei şi dezvoltării sentimentului de patriotism în rândul elevilor şcolii.

În contextul celor de mai sus, elevii SNPAP au participat la ceremonialul organizat de 1 Decembrie, omagiind importanta zi, printr-un program ce a cuprins depunerea unei coroane de flori în memoria eroilor neamului și defilarea pe acordurile muzicii militare.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...