duminică 23 iunie 2024

.

Descoperă secretul frumuseții naturale...

În căutarea unei frumuseți durabile și a unei pielii sănătoase, tot mai mulți...

Ponturi despre cum să...

Indiferent ce calități ai avea și ce realizări ai în portofoliu, interviul de...

Cea mai vândută mașină...

Personal, cred că mașinile electrice sunt, deocamdată, un moft prea scump. Costă mult,...

Ce trebuie să știm...

Sărurile de baie sunt minerale solubile, care sunt adăugate în apă pentru a...
AcasăActualitateACTIVITĂȚI DEDICATE ZILEI...

ACTIVITĂȚI DEDICATE ZILEI DE 1 DECEMBRIE DE CĂTRE ELEVII ȘCOLII DE AGENȚI DE PENITENCIARE DIN TÂRGU-OCNA

La sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu-Ocna (SNPAP), a avut loc vineri, 29 noiembrie 2013, o adevărată lecție de istorie, susținută cu prilejul Zilei Naționale a României, de către dl colonel în rezervă Gheorghe Pavel, personalitate locală și un exemplu de patriotism.

Domnia sa a vorbit despre rolul primordial al armatei române în realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918, subliniind importanța rememorării și comemorării jertfelor săvârșite de soldații români pe câmpurile de luptă și recunoștința ce trebuie să le o purtăm pentru sacrificiul suprem făcut în numele patriei.

“Patosul cu care a vorbit elevilor cât şi bogăţia informaţiilor au sădit in sufletul tinerilor curiozitatea de a-şi cunoaște istoria tării, le-au trezit sentimente patriotice, manifestate spontan prin aplauze îndelungate.

Reuşita absolută a acestei prelegeri a constat în faptul că elevii, prin intermediul invitatului, au făcut o incursiune în istoria neamului românesc, iar răspunsurile invitatului la întrebările elevilor au reflectat într-un mod profund dragostea faţă de ţară şi mândria de a fi român”, a declarat inspector principal de penitenciare Silvia Vătavu, purtătorul de cuvânt al SNPAP Târgu-Ocna.

Scopul activității derulate a fost acela de conștientizare a evoluţiei istoriei şi dezvoltării sentimentului de patriotism în rândul elevilor şcolii.

În contextul celor de mai sus, elevii SNPAP au participat la ceremonialul organizat de 1 Decembrie, omagiind importanta zi, printr-un program ce a cuprins depunerea unei coroane de flori în memoria eroilor neamului și defilarea pe acordurile muzicii militare.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...