Aeroportul Bacau, blocat din cauza cetii. Nici o cursa nu a decolat miercuri

Nici una din cele patru curse programate sa plece astazi de pe Aeroportul International Bacau nu a decolat din cauza cetii. O parte din pasageri au fost trimisi cu autocarele la Bucuresti iar o parte au fost reprogramati pentru alte zile.

Ceata care a acoperit astazi Bacaul a tinut la sol avioanele care trebuiau sa decoleze de pe Aeroportul Bacau. Trei curse internationale (Bacau-Cuneo, Bacau – Bologna si Bacau – Roma) si una interna (Bacau – Timisoara) au fost amanate. Unii pasageri au asteptat pana la 12 ore, de la 5 dimineata pana catre ora 5 seara sa se ridice ceata, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Lucian Sion, directorul tehnic al Aeroportului Bacau, a declarat pentru Bacau Expres, ca este pentru prima data in acest sezon cand, pe durata unei zile intregi, nu decoleaza nici unul din avioanele programate.

El a spus ca o parte a pasagerilor a fost trimisa cu autocarele la Bucuresti, sa se imbarce acolo, iar alti pasageri vor fi reprogramati.

“Nu pot sa spun daca maine va decola vreun avion. Nu am certitudinea asta. Insa, sigur peste vreo doua zile, frontul atmosferic se schimba si se va schimba si vremea” – a spus Lucian Sion.

La finele anului trecut au mai existat zile in care zborurile au fost amanate din cauza cetii, insa nu s-a intamplat, ca astazi, ca toate zborurile sa fie anulate.