joi 13 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateAfaceriAgricola Bacau, cifra...

Agricola Bacau, cifra de afaceri de 133 de mil. de euro in 2012

Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat in 2012 o cifra totala de afaceri de 592,49 milioane lei (aproximativ 133 milioane euro), cu 8% mai mult față de 2011.

Agricola Internaţional SA Bacău – principala companie a grupului, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 354,31 mil. lei (circa 80 mil. euro), faţă de 332,29 mil. lei în 2011.

„În comparaţie cu 2011, cifra de afaceri a companiei Agricola Internațional a crescut cu 7%, însă marja netă, deși pozitivă, este foarte mică. Performanţa economică a companiilor din industria zootehnică a fost serios afectată de creșterea masivă a preţurilor la resursele de bază.

Anul trecut, vânzările noastre de carne de pui au crescut efectiv cu 7% în volum în 2012 (32.320 tone) faţă de anul precedent, respectiv cu 20% în valoare – preț mediu mai mare obținut în principal din mixul de produse comercializate și nu din scumpirea acestora. Rezultatul continuă trendul performant pe care echipa Agricola îl menține în ultimii 4 ani, de creștere a vânzărilor, mai ales în contextul în care vorbim de o piaţă staţionară la carnea de pui”, a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.

„Suntem lideri de piață în România la grupa salamurilor crud-uscate, cu vânzări de 16,2% din total, iar sortimentul nostru vedetă – Salamul de Sibiu Agricola – a înregistrat la măsurătoarea de piață din octombrie 2012 o cotă de piață valorică de 54,6%, respectiv o cotă în volum de 50,8% din total segment Salam de Sibiu comercializat pe piața internă.

Anul trecut am vândut cu 10% mai mult Salam de Sibiu Agricola decât în anul 2011, iar evoluția crescătoare a acestei grupe este o urmare a tendinţei evidente a consumatorului care se orientează către produse mai scumpe, mai puțin procesate, percepute ca fiind mai sănătoase, simultan cu scăderea pieţei de mezeluri fiert-afumate ieftine. Există indicii serioase de modificare semnificativă a obiceiurilor de consum în această direcţie”, a precizat Grigore Horoi.

“La ouă consum, pe care le producem la Avicola Lumina Constanţa, s-am înregistrat o creștere cu 14% a bucăţilor vândute în 2011 (52,5 mil buc.).

Am depășit încă un an dificil, iar companiile din avicultură deja au tras un semnal de alarmă foarte serios în legătură cu soarta lor: deși sunt performante și produc la costuri comparabile cu acelea ale companiilor europene, își vând produsele la «prețuri românești» care mai includ și TVA de 24%. În 2012, preţul materiilor prime cerealiere a crescut cu 50 – 70% faţă de anul 2011 şi cu 110% faţă de anul 2009, în timp ce preţul produselor avicole la poarta fermei a crescut doar cu 17% în 2012 faţă de 2009, acoperind doar rata inflaţiei din acest interval.

La toate aceste probleme de piaţă se adaugă şi lipsa sprijinului financiar, care în anul 2013 va fi chiar mai mic decât anul trecut. Cred că trebuie rapid identificate măsuri de sprijin în acest sector care asigură unul dintre cei mai ridicați factori de multiplicare – număr de locuri de muncă din industrii conexe generate de un loc de muncă în industria noastră”, se arata in comunicatul Grupului Agricola.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...