duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateAl doilea centru...

Al doilea centru pentru testarea suspecţilor de COVID-19

Primarul municipiului Bacău, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, a anunţat, miercuri, deschiderea unui al doilea centru pentru testarea suspecţilor de COVID-19, după cel operaţionalizat în urmă cu trei luni la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Centrul va funcţiona în incinta Elytis Hospital, situat pe Strada Letea 17.

“Îi mulţumesc pe această cale domnului manager de la Elytis Hospital pentru răspunsul prompt şi pentru oportunitatea de a oferi băcăuanilor accesul la servicii de înaltă calitate. Sunt convins că prin facilitarea testării la scară largă, vom putea depista mai repede şi izola cazurile de COVID-19. Vreau totodată să mulţumesc domnului Măriuţei Mihai, care alături de colegii din grupul de lucru, a integrat proiectul în municipiu şi a asigurat continuitatea sa. M-am bucurat să văd faptul că proiectul a fost bine văzut atât la nivel local cât şi naţional. Împreună, vom trece cu bine şi peste acest val. Primăria Bacău rămâne alături de băcăuani şi se va implica activ în reducerea numărului de cazuri în municipiu”, a declarat, într-un comunicat remis AGERPRES, primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

Primăria Bacău a lansat, anul trecut, un program intitulat “OXIGEN pentru Bacău”, finanţat şi de Consiliul Local, reuşind astfel să reducă presiunea pe Serviciul de Ambulanţă, dar şi pe spitale.

Programul include testare rapidă la Spitalul de Pneumoftiziologie, pe baza trimiterii de la medicul de familie, teste rapide distribuite gratuit medicilor de familie înscrişi în proiect şi posibilitatea de a duce aparate de monitorizare şi oxigen direct la pacienţi, printr-o reţea de distribuţie mobilă la domiciliu.

Cu sprijinul poliţiştilor locali, cetăţenii au primit gratuit pe stradă măşti conforme.

Partenerii Primăriei Bacău în acest programul sunt Spitalul de Pneumoftiziologie, Asociaţia Medicilor de Familie, Direcţia de Asistenţă Socială, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Crucea Roşie şi mediul privat din Bacău, care a suportat o parte din costurile aferente.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...