sâmbătă, decembrie 2, 2023

Bijuterii cu utilizări mai puțin cunoscute

Oamenii au folosit bijuterii din mai multe...

O foarte scurtă istorie a instrumentelor de scris

Egiptenii antici dezvoltaseră scrierea pe suluri de...

Al doilea centru pentru testarea suspecţilor de COVID-19

ActualitateAl doilea centru pentru testarea suspecţilor de COVID-19
- Advertisement -

Primarul municipiului Bacău, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, a anunţat, miercuri, deschiderea unui al doilea centru pentru testarea suspecţilor de COVID-19, după cel operaţionalizat în urmă cu trei luni la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Centrul va funcţiona în incinta Elytis Hospital, situat pe Strada Letea 17.

“Îi mulţumesc pe această cale domnului manager de la Elytis Hospital pentru răspunsul prompt şi pentru oportunitatea de a oferi băcăuanilor accesul la servicii de înaltă calitate. Sunt convins că prin facilitarea testării la scară largă, vom putea depista mai repede şi izola cazurile de COVID-19. Vreau totodată să mulţumesc domnului Măriuţei Mihai, care alături de colegii din grupul de lucru, a integrat proiectul în municipiu şi a asigurat continuitatea sa. M-am bucurat să văd faptul că proiectul a fost bine văzut atât la nivel local cât şi naţional. Împreună, vom trece cu bine şi peste acest val. Primăria Bacău rămâne alături de băcăuani şi se va implica activ în reducerea numărului de cazuri în municipiu”, a declarat, într-un comunicat remis AGERPRES, primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

Primăria Bacău a lansat, anul trecut, un program intitulat “OXIGEN pentru Bacău”, finanţat şi de Consiliul Local, reuşind astfel să reducă presiunea pe Serviciul de Ambulanţă, dar şi pe spitale.

Programul include testare rapidă la Spitalul de Pneumoftiziologie, pe baza trimiterii de la medicul de familie, teste rapide distribuite gratuit medicilor de familie înscrişi în proiect şi posibilitatea de a duce aparate de monitorizare şi oxigen direct la pacienţi, printr-o reţea de distribuţie mobilă la domiciliu.

Cu sprijinul poliţiştilor locali, cetăţenii au primit gratuit pe stradă măşti conforme.

Partenerii Primăriei Bacău în acest programul sunt Spitalul de Pneumoftiziologie, Asociaţia Medicilor de Familie, Direcţia de Asistenţă Socială, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Crucea Roşie şi mediul privat din Bacău, care a suportat o parte din costurile aferente.

Alte titluri