luni, decembrie 11, 2023

Cum să-ți alegi o bicicletă

Când mergeți la un magazin pentru a...

Ce alegem să îmbrăcăm?

E timpul să alegeți. Și este chiar...

Dacă se taie curentul, cum vom supraviețui?

Situația nu este tocmai roz și perspectivele...

Amator de mașini second hand? Atunci ar trebui să știi câte ceva despre VIN

ActualitateShoppingAmator de mașini second hand? Atunci ar trebui să știi câte ceva despre VIN
- Advertisement -

Cu vânzări anuale de peste 350 de miliarde de dolari, industria vehiculelor uzate reprezintă aproape jumătate din piața de retail auto din SUA și este cel mai mare segment de comerț cu amănuntul al economiei. În 2016, aproximativ 17,6 milioane de mașini și camioane folosite au fost vândute în Statele Unite, iar 38,5 milioane au fost vândute în toată lumea.

Piața vehiculelor uzate este substanțial mai mare decât alte mari sectoare de vânzare cu amănuntul, cum ar fi piața produselor școlare și de birou (206 miliarde USD în vânzări anuale estimate) și piața de îmbunătățire a locuinței (291 miliarde USD în vânzări anuale estimate).

În 2006, aproximativ 34% dintre consumatorii americani au cumpărat un raport de istoric al vehiculelor folosite. Rapoartele istorice ale vehiculelor sunt o modalitate de a verifica evidența oricărui vehicul uzat. Rapoartele de istoric ale vehiculelor oferă clienților o înregistrare bazată pe numărul de serie al vehiculului (VIN).

Aceste rapoarte pot indica elemente de înregistrare publică, cum ar fi marcarea titlului vehiculului, fraudele cu kilometrajul și rechemările mașinilor la producător. Raportul poate indica daune de coliziune minore / moderate sau întreținere necorespunzătoare a vehiculului. De asemenea, se face o încercare de identificare a vehiculelor care au fost deținute anterior de agenții de închiriere de mașini, servicii de poliție și de urgență sau flote de taxi. Consumatorii ar trebui să cerceteze cu atenție vehiculele, deoarece aceste servicii de raportare includ numai informațiile la care au acces.

Un număr de identificare al vehiculului (VIN) este un cod unic, inclusiv un număr de serie, utilizat de industria auto pentru identificarea vehiculelor individuale cu motor, vehicule tractate, motociclete, scutere și motociclete. VIN-urile au fost utilizate pentru prima dată în 1954 în Statele Unite. Din 1954 până în 1981, nu a fost acceptat un standard pentru aceste numere, astfel încât diferiți producători au folosit diferite formate.

VIN este imprimat pe locații precum colțul inferior al parbrizului pe partea șoferului, sub capota de lângă zăvor, în capătul frontal al cadrului vehiculului și în interiorul stâlpului ușii de pe partea șoferului. VIN-urile pot fi citite optic cu scanere de coduri de bare sau camere digitale, sau citite digital prin OBD-II în vehicule mai noi.

Există aplicații pentru smartphone-uri care pot transmite VIN către site-uri web pentru a decoda VIN.

Alte titluri