duminică, septembrie 24, 2023

Câteva sfaturi pentru creșterea puilor de carne

Ouăle provin de la găini crescute special...

Ce trebuie să știm înainte de a alege un broker de asigurări

Un broker de asigurări este o persoană...

Ce este și cum funcționează o pompă submersibilă

O pompă submersibilă este un dispozitiv care...

Amenzi de 28.000 de lei pentru nepurtarea măștii

ActualitateAmenzi de 28.000 de lei pentru nepurtarea măștii
- Advertisement -

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii băcăuani împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au desfăşurat acţiuni de verificare pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar prevăzut de lege, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/ deschise.

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost verificate peste 2800 de persoane aflate în carantină sau izolare. De asemenea, au fost controlate 1726 de obiective/locaţii şi 311 societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijloacelor de transport de persoane, fiind oprite pentru control peste 700 de astfel de autovehicule.

Au fost identificate 315 persoane care nu respectau măsurile de protecţie individuală, pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.000 de lei. De asemenea, au fost sancţionate contravenţional 48 de persoane care nu respectau interdicţiile privind deplasarea.

Alte titluri