luni 15 iulie 2024

.

Ce trebuie să fac...

Potrivit Codului Muncii, contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor,...

Pe ce “sol” construim...

Explicaţiile psihologului Laura Maria CojocaruÎn acesta viață, avem de învățat lecția relaționării, lecția...

Cum a apărut ideea...

Un salariu minim este cea mai mică remunerație pe care angajatorii o pot...

Mergem pe Mare. Ce...

Chiar dacă sunteți prima dată pe o navă sau călătoriți des, trebuie să...
AcasăCoolturaAmenzi de 54.500...

Amenzi de 54.500 de lei pentru că nu purtau mască

La data de 24 martie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului judeţului Bacău, poliţiştii băcăuani, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au continuat să acţioneze, pe raza judeţului, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în cadrul acţiunilor desfăşurate, au fost legitimate aproximativ 2300 de persoane şi au fost controlate 279 obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 331 de astfel de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 228 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.500 de lei, din care majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura zilnic activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...