duminică, octombrie 1, 2023

La ce să te aștepți după ce ți-ai luat mașină second-hand

Te-ai decis să-ți iei mașină. Ai stat...

Destinații de vacanță: Rânca

Rânca este o stațiune turistică în curs...

Mici secrete ale întreținerii autovehiculelor Volkswagen Golf 4

Volkswagen Golf 4 este un autovehicul popular,...

Amenzi de 54.500 de lei pentru că nu purtau mască

CoolturaAmenzi de 54.500 de lei pentru că nu purtau mască
- Advertisement -

La data de 24 martie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului judeţului Bacău, poliţiştii băcăuani, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au continuat să acţioneze, pe raza judeţului, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în cadrul acţiunilor desfăşurate, au fost legitimate aproximativ 2300 de persoane şi au fost controlate 279 obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 331 de astfel de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 228 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.500 de lei, din care majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura zilnic activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Alte titluri