luni, decembrie 11, 2023

Cum schimbăm culorile hortensiilor

Hortensiile sunt fascinante prin faptul că, spre...

Se va rezolva problema asigurărilor auto?

Cum care problemă? A prețurilor. Că de...

Ce trebuie să știi când cumperi cărți vechi

Din cauza pandemiei, a restricțiilor, a întregii...

Amenzi de aproape 10.000 de lei de la Politia Locala

OrasulAmenzi de aproape 10.000 de lei de la Politia Locala
- Advertisement -

Având în vedere competențele atribuite de Legea Poliției Locale nr. 155/2010, pe linie de siguranță a circulației pe drumurile publice, în perioada 21-22 noiembrie a.c. polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră au desfășurat o acțiune ce a vizat respectarea prevederilor următoarelor acte normative:

– pe linia respectării prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap au fost verificate, în intervalul orar 11.00-14.00, parcări din zona centrală și din zona hipermarket-urilor fiind aplicate 13 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.200 lei;

– pe linia respectării H.C.L. nr 305/2018 de aprobare a Regulamentului privind regimul de acces și circulație, staționare și parcare pentru diferite categorii de vehicule rutiere în municipiul Bacău, polițiștii locali au verificat zonele și străzile cu restricție de tonaj fiind aplicate un număr de 20 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 lei.

În acest sens, atenționăm conducătorii auto să respecte legislația în vigoare, să nu ocupe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele care au acest drept conferit de lege iar cei care tranzitează orașul cu autovehicule având masa mai mare de 3,5 tone, să respecte traseele autorizate solicitând din timp permis de liberă trecere deoarece verificările pe aceste segmente de activitate vor avea caracter permanent.

Alte titluri